• SVW - Altena (2-0).
• SVW - Altena (2-0). Foto: Ronald Tukker

SVW blijft met degelijke zege op Altena in spoor van Roda Boys

Wedstrijdverslagen 825 keer gelezen

GORINCHEM • In een evenwichtige wedstrijd werden de doelkansen eerlijk verdeeld over beide ploegen. Toch was het SVW dat net iets scherper en doortastender bleek en zo een verdiende 2-0 zege wist binnen te slepen tegen het degelijke Altena.

Vanaf de aftrap namen de streepjes het initiatief met vlotte aanvallen via de flanken. Zo was de thuisclub in de 7e minuut al dichtbij een doelpunt, toen een voorzet van Ahmed Kelifa maar net langs de verre kruising zeilde. In de 24e minuut weer SVW dat aan de poort rammelde. Een voorzet van Mounir el Ouazizi bereikte geen medespeler.

Altena kwam wat meer in het spel en een minuut later ramde Johnny Schouten de bal hard in het zijnet. Na een half uur spelen schoot Julian Geelhoedt namens de Nieuwendijkers de bal maar net over het doel van SVW. In de 35e minuut nogmaals Altena dat gevaar stichtte. Johnny Schouten schoot hard en laag op doel, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Onur Inan.

Prooi
De tweede helft bleek een prooi voor de thuisclub. Hicham Farhou troefde de Altena-defensie af en legde af op Musab Abdirahman, die de bal in het lege doel kon schuiven, 1-0.

SVW kreeg na deze openingsgoal meer ruimte, maar wist daar aanvankelijk geen gebruik van te maken. In de 83e minuut leek Musab Abdirahman het duel te beslissen, toen hij alleen op doelman Rob de Groot af ging. De Groot kwam als winnaar uit dat duel.

In de 87e minuut viel alsnog de beslissing. Ahmed Kelifa snoepte de bal af van Corné van Rosmalen, ging er met de bal vandoor en schoot in de korte hoek raak, 2-0. Een goede zege van SVW, dat hiermee in het spoor blijft van koploper Roda Boys.

Aanstaande dinsdag speelt SVW het restant uit van het gestaakte duel tegen Wieldrecht. De resterende 10 minuten worden uitgespeeld vanaf 20.00 uur. Zaterdag speelt SVW een uitduel in en tegen Woudrichem. De aftrap van deze derby is om 14.30 uur op Het Bolwerk.

SVW - Altena 2-0 (0-0)
54. Musab Abdirahman 1-0
87. Ahmed Kelifa 2-0

(verslag en foto’s: Ronald Tukker, SVW)