Overtuigende zege Sliedrecht op GRC 14

Wedstrijdverslagen 524 keer gelezen

GIESSEN • Een uitwedstrijd tegen GRC 14 is voor Sliedrecht nooit een gemakkelijke opgave geweest. Zaterdag stonden beide teams weer tegenover elkaar, in de wetenschap dat Sliedrecht moest winnen om de begeerde nacompetitie te halen en GRC 14 moest knokken voor lijfsbehoud in de 1e klasse. Het werd dan ook een spektakel, waarbij Sliedrecht in een heel goede doen was en met 2-4 won.

Vanaf de eerste minuut liet Sliedrecht zien waarvoor het gekomen was. Met vaak sprankelende aanvallen werd de sterk verdedigend ingestelde tegenstander op eigen helft gedrukt. Al binnen 5 minuten trof Akram Chentouf de paal en enkele momenten daarna werd een corner doorgekopt, waarna Roy van ’t Hoog de 0-1 al kon binnenschieten.

De toon was gezet en iedereen ging er eens goed voor zitten, maar een vrije trap van Wesley v.d. Oever van GRC 14 vanaf 20 meter schuin voor het doel, zeilde om de muur toch onverwacht binnen (1-1).

Vloeiende combinaties
Het leek Sliedrecht niet te deren, want de ene na de andere mooie aanval golfde op het GRC-doel af. Vloeiende combinaties zorgden voor een hoog baltempo en de verdediging van GRC werd bij tijd en wijle omver gevoetbald. Halverwege de eerste helft ontdeed Dennis Verhoef zich snel van zijn tegenstander en kopte een vrije trap van Marciano Simonis feilloos binnen (1-2).

Een kopbal van diezelfde Verhoef raakte de lat en een afstandsschot van Simonis werd op fabuleuze wijze gered door de uitstekende doelman Nicky Janssen.

Comfortabele voorsprong
Toch kwam voor rust Sliedrecht nog op een zeer comfortabele voorsprong. Een dieptepass van Roy van ’t Hoof, werd perfect voorgetrokken door Luciano van Harlingen en kon koppend door Niels Nieuwesteeg worden afgerond (1-3).

Op slag van rust bracht Luciano van Harlingen de stand zelfs op 1-4, toen Dennis Verhoef slim over een pass van Niels Nieuwesteeg stapte en zodoende Van Harlingen de gelegenheid gaf eenvoudig te scoren.

Sporadische tegenaanval
In de tweede helft bleef Sliedrecht de tegenstander vastzetten op eigen helft en speelde de bal veelvuldig rond, waarbij GRC 14 alleen kon toekijken en sporadisch een tegenaanval kon inzetten. Kansen kwamen er voor Sliedrecht zeker nog wel, maar of de precisie ontbrak of de goede acties van doelman Janssen voorkwamen een hogere score.

Een onverwachte tegenstoot van de snelle invaller Mitchell Bastianen verraste Sliedrecht toch nog na driekwart wedstrijd (2-4) en had de spanning nog terug kunnen brengen, maar daarvoor was GRC 14 te uitgeblust om het Sliedrecht nog moeilijk te maken.

Prima gespeeld
Een zeer verdiende overwinning die eigenlijk hoger had moeten uitvallen, gezien de uitgespeelde kansen. Toch was het trainersduo Van der Steen/Becht tevreden. “We hebben vandaag gespeeld zoals we altijd graag willen spelen, hoge balcirculatie en met druk vooruit. We zouden eigenlijk wat meer hebben moeten scoren, maar verder hebben we prima gespeeld en liggen we op koers”, aldus Van der Steen.

Dinsdag 10 mei speelt Sliedrecht een uitwedstrijd tegen Almkerk, aanvang 20.00 uur.

(verslag: Joop Hartog, vv Sliedrecht)