Monsterzege koploper SVW tegen EBOH

Wedstrijdverslagen 1.559 keer gelezen

GORINCHEM • Koploper SVW speelde vandaag tegen het Dordtse EBOH. Er vielen vanmiddag maar liefst 10 doelpunten te bewonderen op Molenburg en 8 daarvan waren van Gorcumse makelij. De supporters vermaakten zich prima langs de lijn.

Het arme EBOH kreeg vanaf het beginsignaal alle hoeken van het veld te zien. Al in de 2e minuut een goede aanval van de thuisclub, die door Musab Abdirahman van dichtbij binnen werd getikt, 1-0. Even later een strafschop voor SVW, die werd verzilverd door Hicham Farhou, 2-0. na 20 minuten voetbal werd het al 3-0. Denzel Libretto stuurde de bal richting kruising in de verre hoek. Een prachtig doelpunt. In de 32e minuut probeerde de EBOH-trainer de organisatie in zijn ploeg terug te brengen via een vroege wissel en tactische omzetting. Het mocht weinig baten. SVW bleef heer en meester in het duel, al misten Musab Abdirahman en Ahmed Kelifa grote kansen om de marge te vergroten. In de blessuretijd van de eerste helft plots een knal van afstand via Leroy Verkerk. De bal plofte onderkant lat binnen, 3-1.

Na rust ging de voet zeker niet van gaspedaal bij SVW. Integendeel. Het ging op jacht naar meer doelpunten en kreeg die ook. In de 55e minuut zette Hicham Farhou vanaf rechts goed voor op Mounir el Ouazizi, die de stand op 4-1 bracht. EBOH kwam al snel weer terug via een goal van Noel Goossens, 4-2. In de 69e minuut besliste Zeki Laaiti de wedstrijd definitief. Een fraai en beheerst lobje bracht de stand op 5-2. In de slotfase liep SVW nog verder weg naar 8-2 via goals van Ahmed Kelifa en tweemaal Mounir el Ouazizi.

Na de wedstrijd kreeg SVW-trainer Tutu Ndona nog de rode kaart voorgehouden van arbiter Laros. SVW blijft na deze monsterzege koploper en speelt volgende week in Arkel. De aftrap bij Arkel - SVW is om 14.30 uur.

Verslag: Ronald Tukker/SVW

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 1 uur geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 1 uur geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 2 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 11 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 11 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 15 uur geleden