• Almkerk - Unitas (1-2).
• Almkerk - Unitas (1-2). Foto: Rick den Besten

Unitas pas vlak voor tijd langs Almkerk: 1-2

13 aug, 16:11 Wedstrijdverslagen 0 keer gelezen

ALMKERK • Zondagderdedivisionist Unitas heeft de oefenwedstrijd tegen Almkerk met 1-2 gewonnen. In de 88e scoorde proefspeler Jeffrey Neral de winnende goal.

Ondanks de verzengende hitte speelden beide teams vrijuit vandaag. Er werd natuurlijk wel veel door gewisseld, wat logisch is met deze temperatuur.

Duidelijk was dat Unitas er al wat trainingsarbeid op had zitten en ook wat wedstrijden, want het meeste balbezit was voor de bezoekers. Almkerk kon zich lekker optrekken aan het niveau en zo ontstond een zeer sportief en levendig duel.

Unitas verzuimde de hele wedstrijd om er meer te scoren dan de uiteindelijke twee goals. Almkerk kreeg vlak voor de rust de kans om te scoren en deed dat ook, waardoor de thee kwam met een 1-0 stand.

Tempo omhoog
Na de rust schroefde Unitas het tempo op en moest Almkerk achteruit. In de tweede helft heeft de doelman van Unitas niet veel hoeven te doen, terwijl zijn opponent aan de andere kent een paar keer fraai kon redden, mede omdat de vele kansen die Unitas creëerde tegen hem werden opgeschoten of de goals werden afgekeurd vanwege buitenspel. Hij was echter kansloos bij de zoveelste aanval over de buitenkant waar Mauritsio Helstone de bal panklaar legde voor Robert Mutzers, die deze kans niet voorbij liet gaan en 1-1 scoorde.

De rest van de tweede helft was en bleef het één richtingsverkeer , maar het moest van een afstandsschot in de 88e minuut komen om de overwinning binnen te halen. De deze week op proef meetrainende en vandaag ook spelende Jeffrey Neral knalde de bal van 20 meter in de benedenhoek voor de 1-2.

(verslag: GVV Unitas)

Stuur jouw foto