Afbeelding
Foto: Ronald Tukker - Turon Photo

SVW start voorbereiding met nipte oefenzege op De Alblas

14 aug, 07:15 Wedstrijdverslagen 910 keer gelezen

OUD-ALBLAS • In een snikheet Oud-Alblas, waar de temperatuur boven de 30 graden uit kwam, boekte SVW de eerste oefenzege van het seizoen 2022-2023. De vernieuwde selectie van trainer Tutu Ndona kwam aanvankelijk wat onwennig uit de startblokken, maar wist uiteindelijk steeds beter in het eigen spel te komen en een verdiende 1-2 zege binnen te slepen. 

In een wedstrijd over 2 x 40 minuten had SVW het lastig in de beginfase. De eerste 20 minuten was De Alblas de betere ploeg en het was in deze fase van de wedstrijd dan ook zeker niet onverwacht dat de thuisclub de leiding pakte. Uit een spelhervatting ontstond een scrimmage voor het doel van Onur Inan, waarna een inzet van Jari Zijderveld zo van richting werd veranderd, dat de bal via een vreemde carambole net onder de lat plofte, 1-0. 

Daarna kreeg De Alblas nog een kans in de persoon van Jeroen Muilwijk, die de bal van dichtbij over het doel joeg. 

Gaandeweg de eerste helft kwam SVW echter steeds beter in het eigen spel en zette het de thuisclub meer en meer onder druk. Na een vlotte aanval was het Mounir el Ouazizi die in de verre hoek raak schoot, 1-1. 

Strafschop
Na rust een beter SVW, dat de tegenstander grote delen van de wedstrijd vastzette op eigen helft. Opvallend genoeg was het Jesse Steegwijk die aan de overzijde een grote kans kreeg. Hij stuitte op Lex Kramers, die in de tweede helft voor SVW keepte.

Toch zou SVW de zege nog pakken. In de slotfase van de wedstrijd werd er binnen de zestien meter een overtreding begaan op SVW-spits Christiaan Perrier. De arbiter wees resoluut naar de stip. De toegekende strafschop werd beheerst binnengeschoten door Denzel Libretto, die de keeper de verkeerde kant op stuurde, 1-2. 

Al met al een heel nuttig oefenduel, waarin de technische staf en de SVW-supporters veel nieuwe spelers aan het werk hebben gezien. 

Volgende week speelt SVW een oefenduel in Gorinchem op het eigen Sportpark Molenburg. De aftrap van SVW - Binnenmaas staat gepland om 14.30 uur. 

De Alblas - SVW 1-2 (1-1)
13. Jari Zijderveld 1-0
39. Mounir el Ouazizi 1-1
78. Denzel Libretto (strafschop) 1-2

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Laatste nieuws

Afbeelding
Clubs regio Vijfheerenlanden: Heukelum aast op eerste seizoenszege, kaarten in 3D moeten nog worden geschud VOORBESCHOUWING 21 uur geleden
Afbeelding
Mooi programma met o.a. SVW-LRC, Papendrecht-GJS, Alblasserdam-Streefkerk en Arkel-Hardinxveld VOORBESCHOUWING 30 sep, 12:00
Afbeelding
Roda Boys-Almkerk, SVW-Achilles Veen, Heukelum-Arkel en De Zwerver-Streefkerk in tweede ronde districtsbeker Zuid I 30 sep, 10:43
Afbeelding
Almkerk jaagt tegen Oranje Wit op eerste driepunter, maar andersom geldt dat ook VOORBESCHOUWING 30 sep, 07:00
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op SVW-LRC 29 sep, 19:23
Logo
Afbeelding
Co van Iersel gestopt als leider van Sleeuwijk: ‘Het gevoel er niet meer bij te zijn, zal moeten slijten’ 29 sep, 18:00