Proxsys Cup

ASV Arkel ruim langs Peursum, Raptim dankzij fluitje vanuit publiek naast Schelluinen

Wedstrijdverslagen Proxsys Cup Fotoseries 3.669 keer gelezen

GORINCHEM • Op de tweede speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup speelde een fluitsignaal vanuit het publiek een belangrijke rol. Schelluinen dacht dat het rustsignaal klonk, Mohammed Boukrouche profiteerde met de 1-1. Op de eerste speelavond gebeurde dit ook al een keer, toen zonder sportieve gevolgen.

SVS’65 - HSSC’61 (3-3)
De eer was aan SVS’65 en HSSC’61 om dag 2 van de Proxsys Cup 2022-2023 voor de senioren af te trappen. De mannen uit Spijk komen dit jaar met flink wat ervaren namen naar de Oosterbliek. HSSC’61 daarentegen zette daar een team tegenover met flink wat jonge spelers.

Het waren de mannen uit Hei en Boeicop die vanaf het begin het initiatief namen. Binnen de kortste keren was het dan ook 0-1 voor de nummer 9 uit de 3e klasse D. Koen Looy schoot zijn ploeg op voorsprong. HSSC’61 had heel de eerste helft het betere van het spel, maar toch ging Spijk met een voorsprong de rust in. Kort na de 0-1 was het Marvin Westerduin die met een vlammend schot de 1-1 verzorgde. Een paar seconden voor de rust was daar echter ook nog Johnny Wijnbelt die na een keurige aanval glijdend zijn eerste goal van deze editie maakte.

Ook in de tweede helft bleef het HSSC’61 dat veel de bal had. Binnen enkele minuten was daar dan ook de gelijkmaker via Dennis Bevelander. HSSC’61 bleef doordrukken, maar met name Remon van Soest had het geluk niet aan zijn kant. Hij raakte in het tweede bedrijf meerdere keren het aluminium. Aan de andere kant was het voornamelijk Willem Looijen die voor gevaar zorgde en na meerdere pogingen kwam ook zijn naam op het bord; 3-2. De Spijkse supporters lieten van zich horen in de gelijk weer een drukke Oosterbliek. Beide ploegen bleven vol gas gaan en in de koekoek was het Tristan Koet die nogmaals beide teams op een gelijkspel zette.

Doelpuntenmakers
SVS’65: Marvin Westerduijn, Johnny Wijnbelt, Willem Looijen
HSSC’61: Koen Looy, Dennis Bevelander, Tristan Koet

ASV Arkel - Peursum (5-1)
ASV Arkel en Peursum hadden de eer om poule D af te trappen. Arkel verschijnt dit jaar ook weer met enkele namen die we al jaren zien in de Oosterbliek. En dat zij mannen hebben die wel eens eerder een balletje in de zaal getrapt hebben, bleek al snel. Arkel had in de eerste helft de overhand, maar Peursum verdedigde stug. Echter gingen beide ploegen toch met 2-0 de rust in. Arkel was trefzeker via Wesley Swets en Corné van Horik.

In het tweede bedrijf probeerde Peursum iets eerder en sneller van eigen helft te komen en kwam zo nu en dan ook tot kansen. Doordat Peursum meer van zich af beet zorgde dit ook voor meer ruimte voor de ploeg uit de 3e klasse D. Via Dylan Verschoor, IJsbrand van Eldik en Han Dubbeldam kwamen zij op 5-0. Ondanks wat kansen voor met name Dennis Boer hield Arkel-keeper Jari van Baalen zijn doel schoon, tot één seconde voor tijd. Het was Jurre Nomen die de eer redde voor Peursum.

ASV Arkel: Wesley Swets, Corné van Horik, Dylan Verschoor, IJsbrand van Eldik, Han Dubbeldam
Peursum: Jurre Nomen

Raptim - Schelluinen (1-1)
Gorinchem en omstreken liep massaal uit voor de tweede wedstrijd in poule D. In een sfeervolle hal kwamen GVV Raptim en Schelluinen voor het eerst de vloer op. Beide teams komen dit jaar met enkele bekende namen uit het roemrijke verleden naar de Cup. In het eerste bedrijf waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het was echter Schelluinen dat op voorsprong kwam via Pascal van Arkel. Schelluinen dacht met een voorsprong van bank te wisselen, maar het was publiekslieveling Mohamed Boukrouche die zijn ploeg een paar seconden voor de break op 1-1 bracht. Al had het ‘fluitincident’ daar dus wel enige invloed op.

Ook na de break bleef het een schaakspel tussen beide teams. Zowel Raptim als Schelluinen verdedigde goed en compact waardoor opgelegde kansen uitbleven. Zowel Koen van der Leeden namens Raptim als Rick de Groot van Schelluinen had een paar mooie reddingen in huis. In de tweede helft werd er daardoor door beide teams niet meer gescoord, waardoor zij beide met één punt beginnen aan deze editie van de Proxsys Cup.

GVV Raptim: Mohamed Boukrouche
Schelluinen: Pascal van Arkel

Kozakken Boys - Vuren (2-0)
Kozakken Boys en Vuren hadden de eer om de Poule E in gang te zetten. Op het veld is er bijna geen groter contrast mogelijk qua niveau, maar Vuren liet in de vorige editie zien een aardig balletje te kunnen raken in de zaal. Beide ploegen lieten in de eerste helft zien niet veel voor elkaar onder te doen. We gingen echter niet met de brilstand wisselen van bank; het was Robin Damen die de mannen uit Werkendam op voorsprong de rust in schoot.

Na de onderbreking bleven beide teams aan elkaar gewaagd en kwamen ze ook allebei tot kansen, waardoor beide keepers van dienst, Angelo Mathilda namens Kozakken Boys en Tim Ritmeester namens Vuren, zich konden onderscheiden. Ritmeester kon één extra Kozakken Boys-goal niet voorkomen, hij werd namelijk nog een keer gepasseerd door een eigen ploeggenoot. Zo begint Kozakken Boys de poulefase met drie punten en moet Vuren in de volgende wedstrijd vol aan de bak willen ze nog doorstoten naar de volgende ronde.

Kozakken Boys: Robin Damen, e.d.
Vuren: -

Leerdam Sport’55 - Ameide (2-1)
Na de overwinning van Kozakken Boys was het de vraag welke ploeg nog meer voortvarend van start ging in poule E: Leerdam Sport of Ameide? Het was Leerdam Sport dat licht de overhand had in de eerste helft. Beide ploegen creëerden niet veel kansen in de eerste twintig minuten, maar toch gingen de Leerdammers met een 1-0 voorsprong de rust in. Het was Etsa Moya Calle die zijn team op voorsprong zette.

Ook na de rust bleven de ploegen in evenwicht met hier en daar wat kansjes voor beide teams. Moya Calle werd uiteindelijk vergezeld op het scoreboard door zijn aanvoerder en toch ook nog door een Ameide-speler. Nevin van de Berg schoot met nog vijf minuten te gaan de 2-0 tegen de touwen. Ameide maakte het nog 30 seconden spannend via Bas de Kruijk die overtuigend binnenschoot.

Leerdam Sport: Etsa Moya Calle, Nevin van de Berg
Ameide: Bas de Kruijk

• ASV Arkel - Peursum (5-1).

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 13 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 13 uur geleden