Arkel, Kozakken Boys, BZC’14, Sleeuwijk en Asperen completeren laatste acht in Proxsys Cup

Wedstrijdverslagen Fotoseries Proxsys Cup 3.813 keer gelezen

GORINCHEM • Na Almkerk, GJS en VVAC hebben ook ASV Arkel, Kozakken Boys en BZC’14 zich woensdagavond als poulewinnaar geplaatst voor de kwartfinales van de Proxsys Cup. Als beste nummers twee gaan ook Sleeuwijk en Asperen naar de laatste acht.

In de kwartfinales dus verrassend genoeg drie derdeklassers en twee vierdeklassers. Na stadgenoot SVW redde ook Unitas, eveneens veel genoemd als favoriet, het niet. De roodbroeken kwamen één goal tekort.

ASV Arkel - Raptim (1-0)
In een gelijk weer goed gevulde Oosterbliek, waar de Raptim-supporters weer in grote aantallen aanwezig waren en voor veel sfeer zorgden, waren de ploegen in de eerste helft goed aan elkaar gewaagd. Arkel had iets meer balbezit, maar beide ploegen gaven weinig kansen weg waardoor de brilstand nog op het bord stond bij het ingaan van de rust.

Ook in de tweede helft ging het op dezelfde manier door. Tot na 30 minuten Robert Scheurwater de ban brak, 1-0 voor de thuisploeg. Het fel strijdende Raptim moest perse winnen om een ronde door te komen en speelde dus alles of niets. Arkel probeerde het nog een paar keer van afstand omdat er geen keeper meer stond, maar het verschil bleef één. Maar dat was ruim voldoende om met 9 uit 3 de poulewinst te pakken.

Doelpuntenmakers
ASV Arkel: Robert Scheurwater
GVV Raptim: -

Schelluinen - Peursum (3-3)
Het initiatief lag in de eerste helft bij Schelluinen. In de eerste helft wisten zij uiteindelijk drie keer te scoren, doelpuntenmakers waren Mergim Shala, Damien de Jong en aanvoerder Rida Assaban. Dit leek ook de ruststand te worden, maar Peursum deed enkele seconden voor de rust nog wat terug via Tim Ovington, 1-3.

Peursum moest dus nog drie keer scoren om volgend jaar zeker te zijn van deelname. Met nog tien minuten op de klok scoorde Gerrit Oskam de aansluitingstreffer, waardoor de laatste minuten nog spannend werden. In de koekkoek scoorde Peursum nogmaals via Jurre Nomen, maar het was te laat. Schelluinen eindigt zo als nummer 3 in poule D, Peursum moet de wachtkamer in voor de editie van volgend jaar.

Peursum: Tim Ovington, Gerrit Oskam, Jurre Nomen
Schelluinen: Mergim Shala, Damien de Jong, Rida Assaban

Kozakken Boys - Leerdam Sport’55 (5-0)
De eerste tien minuten waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Toch was het een uiterst effectief Kozakken Boys dat al met 2-0 voor stond door goals van Kevin Sluijk en Robin Damen. Dit was tevens ook de ruststand, waardoor Kozakken Boys op koers lag voor de kwartfinale.

Kozakken Boys bleef ook na de rust solide doorgaan en kwam na vijf minuten op een 3-0 voorsprong. Doelpuntenmaker was andermaal Sluijk. Hendri Kant en Job Borsje deden ook nog een duit De Werkendammers werden poulewinnaar zonder tegengoals en nemen het in de kwartfinale op tegen Arkel.

Kozakken Boys: Kevin Sluijk (2), Robin Damen, Hendri Kant, Job Borsje
Leerdam Sport: -

Vuren - Ameide (3-2)
Vuren begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al snel op 1-0 door een goal van Michael Tahamata. Na vijftien minuten was het weer Michael Tahamata die door een mooie solo de voorsprong uitbreidde naar twee. Tevens ook de ruststand.

Vuren moest dus nog vol gas doorgaan om de spot van beste nummer twee te pakken. Jarl Deurhof kon binnen een paar minuten na de rust de 3-0 binnen schieten. Ameide bleef echter ook stug doorspelen en had hier uiteindelijk profijt van. Robin de Jong zorgde voor de eretreffer en in de koekoek was het ook nog Roy de Blank die scoorde voor Ameide, waardoor de eindstand op 3-2 gezet werd. Vuren kan de volgende ronde vergeten, Ameide eindigt laatste in de poule en moet volgend jaar de loting afwachten.

Vuren: Michael Tahamata (2), Jarl Deurhof,
Ameide: Robin de Jong, Roy de Blank

Hardinxveld - BZC’14 (2-5)
Hardinxveld schoot goed uit de startblokken en scoorde via een mooie combinatie uiteindelijk via Xander Peursum de 1-0. Voor de rust kwam Hardinxveld op een grotere voorsprong, Frank de Rover kon binnen schieten. Dit was ook de ruststand.

BZC’14 kwam echter beter en feller uit de korte rust. De 2-0 achterstand was halverwege de tweede helft weggespeeld. Daan Schriever mocht de aansluitingstreffer op zijn naam zetten. De gelijkmaker, en tevens zijn vijfde van het toernooi waarmee hij mede-topscorer is, kwam op het conto van Maverick van Maaren.

Beide ploegen probeerde nog een overwinning uit het vuur te slepen en die eer was uiteindelijk besteed aan BZC’14. Max van Zanten kon de bal in een leeg doel tikken nadat de bal voor zijn voeten belandde via de Hardinxveld-doelman. Via tweemaal Michel Kooijman werd het een paar minuten voor tijd ook nog 2-5, waardoor BZC’14 zich als winnaar van poule F mag melden in de kwartfinale op donderdag 5 januari.

Hardinxveld: Xander Peursum, Frank de Rover
BZC’14: Michel Kooijman (2), Daan Schriever, Maverick van Maaren, Max van Zanten

Unitas - Herovina
Unitas moest met drie goals verschil winnen om zich als één van de twee beste nummer 2 te plaatsen voor de kwartfinales. De roodbroeken namen dan ook vanaf het begin het initiatief en hadden veel balbezit. Herovina stond echter prima en gaf niet veel kansen weg. Na 12 minuten was daar wel de 1-0, aanvoerder Amin Boutachkourt kon binnen schieten voor Unitas. Herovina liet het hier echter niet bij zitten en scoorde één van de mooiste goals van het toernooi tot nu toe. Na een lange bal van achteruit werd de bal uit de lucht in één keer achter het standbeen langs de Unitas-doelman geschoten. Het doelpunt kwam op naam van Jesse van Vliet. De 1-1 was enkele minuten later ook de ruststand.

Binnen een paar minuten na de rust was het Daan Goes die Unitas weer op voorsprong zette. De spanning op het veld was te voelen. Unitas had nog twee goals nodig om zich te plaatsen als beste nummer 2. Met nog enkele minuten te gaan zetten zij dan ook alles op alles door met een extra veldspeler te gaan spelen. Dit resulteerde in nog één goal van Daan Goes, maar dit was niet genoeg om door te gaan.

Unitas: Daan Goes (2), Amin Boutachkourt
Herovina: Jesse van Vliet

• ASV Arkel - GVV Raptim (1-0).
• Vuren - Ameide (3-2).
• Hardinxveld - BZC'14 (2-5).