met videosamenvatting

GJS en Altena komen niet tot scoren

Wedstrijdverslagen 1.144 keer gelezen

NIEUWENDIJK • In een sportieve wedstrijd waarin beide teams probeerden te voetballen bleven de verdedigingen de baas, zodat een 0-0 eindstand bij Altena-GJS niet verbazingwekkend was.

Voor de toeschouwers was het niet prettig vertoeven langs de lijn. Er stond een stevige en ijzig koude noorderwind over de lengte van het veld. 

In de eerste helft had GJS de wind in de rug en begon ook sterk. Eerst kreeg Quincy Bartens na een verre uittrap van Bart van Schaften een goede kans, maar zijn schot ging net langs de kruising. Een minuut later schoot Youri Bos laag in de hoek, mar keeper Rob de Groot pakte de bal klemvast. 

Hierna nam de thuisclub het heft in handen en drukte GJS terug op eigen helft. Eerst schoot Patrick Roest in handen van keeper Bart van Schaften en even later ging Johnny Schouten alleen op Bart van Schaften af, maar deze redde uitlopend, waarna Eddy Wijtvliet de terugspringende bal naast schoot. Weer even later kopte Jamiro Libretto de bal in handen van Bart van Schaften. 

In de laatste minuten voor rust werd GJS weer iets sterker, maar ook de gasten scoorden niet. Rust dus 0-0.
Na rust een iets meer gelijkopgaande wedstrijd, waarin opnieuw de thuisclub iets meer in de aanval was. In de 65e minuut werd invaller Fadelme Elonga de diepte in gestuurd, maar hij werd afgefloten op advies van de grensrechter voor buitenspel. Hij scoorde nog wel, maar dat was na het fluitsignaal. 

Geen rood
Vijf minuten later werd Quincy Bartens buiten het strafschopgebied door keeper Rob de Groot onderuit gehaald. Scheidsrechter Dimitri de Gans hield het bij geel, omdat Bartens naar buiten uit was geweken en hij daardoor niet als een doorgebroken speler kon worden beschouwd die een doelrijpe kans had.

Finaal over de bal
In de 78e minuut maaide Alexander Mcdermott van de thuisclub bij een voorzet finaal over de bal heen. In de 88e minuut werd invaller Bjorn Barten de diepte in gestuurd, maar hij werd zodanig gehinderd dat hij niet tot een goed schot kon komen, zodat opnieuw keeper Rob de Groot de baas bleef. 

In de extra tijd nog twee gevaarlijke momenten voor het doel van GJS. Eerst een gevaarlijke voorzet die over Bart van Schaften heen ging. De bal werd nog wel in het doel geschoten, maar de scheidsrechter had reeds gefloten voor onrechtmatig aanvallen van de keeper. Een minuut later een vrije trap die gevaarlijk voor het doel kwam, maar Bart van Schaften kon de bal uit de kruising tikken.

Na ruim zes minuten extra tijd vond ook scheidsrechter De Gans het genoeg en hielden beide ploegen één punt over aan de wedstrijd. Voor GJS niet verkeerd, want de gasten zagen in de warming-up aanvoerder Ruud Bos (vorige week tegen Roda Boys/Bommelerwaard nog goed voor een hattrick) geblesseerd afhaken.

Komende zaterdag speelt GJS thuis tegen EBOH, die door een 4-1 winst op Sleeuwijk over GJS heen sprong op de ranglijst.Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 2 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 2 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 10 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 11 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44