• Beeld uit een eerdere derby tussen Groot-Ammers en Schelluinen.
• Beeld uit een eerdere derby tussen Groot-Ammers en Schelluinen. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing Alblasserwaard

SteDoCo op jacht naar eerherstel, derby’s in Nieuw-Lekkerland, Groot-Ammers en Arkel

Nieuws Voorbeschouwingen 2.547 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • De weersomstandigheden lijken niet opnieuw roet in het eten te gaan gooien en dus gaan we zaterdag 27 januari voor het eerst sinds de winterstop op grote schaal voetballen. Alleen de vierdeklassers moeten nog een week geduld hebben.

Derde divisie
Van de riante voorsprong van SteDoCo is in de 3e divisie B na twee gelijke spelen en een nederlaag nog maar twee punten over. In het verre Hoek kan de koploper ongetwijfeld op felle Zeeuwse weerstand rekenen.

Unitas heeft al heel lang niet meer gewonnen. Dat zal zondag tegen Groene Ster wel moeten gebeuren, anders gaat het er somber uitzien voor de ploeg van Hans de Jong.

Eerste klasse
In de 1e klasse D springt de derby Nieuw-Lekkerland - Sliedrecht eruit. Beide ploegen zijn slechts gebaat bij drie punten. Genoeg ingrediënten voor een boeiend middagje op sportpark Excelsior. Papendrecht moet in staat worden geacht op eigen veld af te rekenen met Zuidland.

Tweede klasse
Bij CVV Zwervers-De Zwerver is het in 2F do or die. Hekkensluiter Streefkerk staat voor een zware opgave bij kampioenskandidaat Spartaan’20. De Alblas kan bij winst op Rijsoord mogelijk nog wat klimmen in het linkerrijtje.

SVW zal in de 2e klasse G willen uitlopen op GRC 14, maar in Giessen/Rijswijk is het doorgaans kwaad kersen eten. Hardinxveld krijgt met Achilles’29 één van de kampioenskandidaten op bezoek. GJS aast op eigen veld tegen rodelantaarndrager SV Parkhout op drie punten.

Derde klasse
Met Arkel-Unitas en Groot-Ammers - Schelluinen staan er in de derde klasse C twee leuke derby’s op de rol. Gezien de stand op de ranglijst spelen er ook nog eens de nodige belangen mee. SV Meerkerk verdedigt op De Burcht tegen Schoonhoven z’n top 3-positie. 

Voor Alblasserdam breekt er een cruciale reeks aan, te beginnen thuis tegen hekkensluiter DFC. Drechtstreek gaat proberen koploper GSC/ODS het vuur na aan de schenen te leggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden