• Ruud Bos (l) na een goal tegen Roda Boys.
• Ruud Bos (l) na een goal tegen Roda Boys. Foto: Gerald van Zanten

Op 29 juni krijgt Ruud Bos het afscheid dat hij verdient

Nieuws 3.032 keer gelezen

GORINCHEM • Het moest er een keer van komen. Ruud Bos (43) heeft de knoop doorgehakt. Na dit seizoen stopt hij als selectiespeler bij GJS.

Ruud Bos debuteerde bij trainer Arie Schep op zijn vijftiende in het eerste elftal in een promotiewedstrijd tegen Tricht. Na 28 jaar vindt hij het eindelijk goed geweest. Hij zal zo’n 800 officiële wedstrijden voor de Gorkumse Jonge Spartanen hebben afgewerkt. Zijn doelpuntentotaal overtreft ruimschoots de 350.

Van alle GJS’ers kreeg Ruud Bos waarschijnlijk de meeste aanbiedingen, maar hij vertrok nooit. ASWH was het meest volhoudend en zocht jaarlijks contact. Hij herinnert zich ook telefoontjes van toenmalig Kozakken Boys-trainer Willem Leushuis, van SteDoCo, Nieuw-Lekkerland, GVVV, Roda Boys/Bommelerwaard en Unitas. 

Voor het geld wilde ik het nooit doen “ASWH bleef altijd uiterst correct. Leushuis werd echt boos als ik vertelde dat ik bij GJS bleef. Hij kon dat niet begrijpen. GVVV was heel zakelijk, vertelde meteen wat ik naast een auto allemaal kon krijgen. In de beginjaren durfde ik de stap eigenlijk niet te maken. Later zag ik er de noodzaak niet meer zo van in. En voor het geld wilde ik het nooit doen.” 

Trainersvak

Bos voetbalde ooit met zijn drie broers Edwin, Marc-Jan en Martijn in het eerste elftal en zit nu onder anderen met zijn neef Youri in de kleedkamer. Bos is trainer van zijn zoon Xavi én van Xam en Brent, de kinderen van zijn broers. 

Ruud Bos krijgt op zaterdag 29 juni als voetballer het grote afscheid dat hij verdient. Daarover later meer. 

Bos gaat zich verder bekwamen in het trainersvak. Hij zal voor GJS nooit verloren gaan. Volgend seizoen is hij aangesteld als trainer/coach van GJS JO15-1.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden