Voorbeschouwing: Kan VVAC zich herstellen op Het Plein?
Voorbeschouwing: Kan VVAC zich herstellen op Het Plein? regio-voetbal.nl

Voorbeschouwing: Kan VVAC zich herstellen op Het Plein?

Nieuws 89 keer gelezen

ABLASSERWAARD - Zal het opstappen van trainer Ton Heijstek bij VVAC zorgen voor een 'schokeffect'? De situatie van de Ottolandse hekkensluiter in 3C lijkt uitzichtloos, maar hoe het uitpakt zal zaterdag blijken op Het Plein.

In de derde divisie is het niet 'alle hens aan dek' voor SteDoCo, maar opletten geblazen is het zeker wel. Een zege op Jong FC Volendam is welkom, maar dat zal niet meevallen, want de Volendammers staan op een keurige vierde plaats.

Hoofdklasser Sliedrecht moet een voorbeeld nemen aan FC Breukelen, dat afgelopen zaterdag titelkandidaat Achilles Veen wist te verrassen. Om een dergelijk stunt zit ook Sliedrecht verlegen. Veen zal er alles aan doen dit te verhinderen, omdat het uiteraard niet wil afhaken in de kampioensrace.

In 1C is het zaak dat Nieuw-Lekkerland Oude Maas achter zich houdt. Een Lekkerlandse zege betekent een grote stap in de richting van een veilige status.

Code rood
In de westelijke 2e klasse is het al langere tijd code rood voor Papendrecht en Alblasserdam. Papendrecht speelt uit tegen nummer 4 BVCB, Alblasserdam treft het Zwijndrechtse Pelikaan. Puntgewin zal voor zowel Papendrecht als Alblasserdam een hele toer worden.

In 2F weet Hardinxveld wat het te doen staan: winnen van rodelantaarndrager BLC. GJS jaagt op nacompetitiedeelname en moet er voor zorgen bij het nog niet veilige Wilhelmina'26 geen steek te laten vallen. SV Meerkerk is een middenmoter. De geelzwarten krijgen ongetwijfeld een gemotiveerd Tricht tegenover zich, want ook Tricht behoort tot de aanzienlijke rij degradatiekandidaten.

Saillant detail
Streefkerk is na de winterstop in de 3e klasse C nog ongeslagen. Dat geldt zeker niet voor medekoploper Wieldrecht, dat aan een negatieve reeks bezig is. Gaat ook Streefkerk de Dordtenaren een kool stoven? HSSC'61 en VVAC hebben hele andere zaken aan hun hoofd. VVAC lijkt al afgeschreven, terwijl HSSC'61 er voor moet zorgen niet in de problemen te raken. Kan dus een interessant duel worden op Het Plein. Saillant detail: HSSC'61-trainer Marten Boverhof staat volgend seizoen bij VVAC voor de groep. En bij VVAC zal interim-trainer Mark Weel voor het eerst op de bank zitten. HSSC'61 is favoriet, maar de vraag is of de groenwitten zich nog een op kunnen richten.

Drechtstreek heeft in deze klasse de minste verliespunten en moet in staat worden geacht SC Everstein te verslaan. De Zwerver wacht een tamelijk cruciaal treffen. Als nummer 12 speelt tegen de twee punten meer tellende nummer 11 ZBC'97. Beide clubs staan nu op een p/d-plaats. De Alblas moet zich tegen Groote Lindt zien te herstellen van de tik die Ameide afgelopen zaterdag uitdeelde. Ameide zelf ontvangt koploper IFC, de ploeg die voetballend in 3C indruk maakt.

3D-topper
Het kampioenschap in 3D lijkt voor SVW geen realistisch doel meer, maar wie weet wat er nog gebeuren kan als zaterdag gewonnen wordt van koploper Woudrichem. Het is een topper op Het Bolwerk, waar Woudrichem maar wat graag de beslissende slag zal willen slaan. Unitas doet verwoede pogingen van de laatste plaats af te komen, maar NOAD'32 is een pittige horde. Wellicht dat het thuisvoordeel Unitas kan helpen.

Winnen en afwachten
Arkel is de trotse koploper in 4D. Zelf winnen van ASH en dan afwachten hoe de topper Herovina-GVV'63 uitpakt, is zaterdag het credo. Lekvogels doet ook nog volop mee, zeker als het weet te winnen van SVS'65.

In 4E aan Schelluinen de taak om het de ongenaakbare koploper Willem II moeilijk te maken. Groot-Ammers blijft wisselvallig en moet positief zien te verrassen tegen nummer 3 DFC. Peursum gaat op eigen veld voor de winst tegen Dubbeldam en hetzelfde geldt voor SV Noordeloos tegen hekkensluiter Oosterhout.

Meer in het vat?
Zondagtweedeklasser Unitas heeft de periode en dus de nacompetitie binnen en moet nu zien of er nog meer in het vat zat. Dan mag zondag in Middelburg tegen Zeelandia geen fout worden gemaakt en dat kan best wel eens lastig worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
ZVG/Cagemax sluit af met zege op HBSS; vrouwen vanavond in kwartfinale om landstitel 47 minuten geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 3 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready 5 uur geleden
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 10 uur geleden
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 11 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 11 uur geleden