GRC 14 en Altena met vertrouwen naar derby
GRC 14 en Altena met vertrouwen naar derby regio-voetbal.nl

GRC 14 en Altena met vertrouwen naar derby

Algemeen 254 keer gelezen

GIESSEN/RIJSWIJK • In de streekderby GRC 14 tegen Altena staan zaterdag twee teams tegenover elkaar die de competitie uitstekend begonnen zijn.

Zo won GRC 14 afgelopen weekend met 0-2 van Hardinxveld en was Altena thuis met liefst 5-1 te sterk voor Unitas. Daarmee zijn de Nieuwendijkers - weliswaar na één ronde - meteen koploper na hun terugkeer in de tweede klasse.

“Altena mag dan een promovendus zijn, maar de ploeg hoort minimaal in de tweede klasse thuis”, zegt GRC-trainer Marcel van Helmond. “Altena heeft het zaterdag heel goed gedaan door met 5-1 te winnen van Unitas. Dat is ook leuk voor Richard (Van Gils, trainer van Altena, red.) om zo van je oude club te winnen. Heel knap.”

Langzaamaan wordt de selectie van Van Helmond compleet. “We hebben een brede selectie, dus we hebben een brede keus. We willen dan ook gebruik maken van de concurrentie om het beste uit de spelers te halen”, zegt de oefenmeester, die aangeeft dat zijn team in de aanloop naar zaterdag volledig fit is. “Maar we zullen flink aan de bak moeten om de punten in eigen huis te houden.”

Bewijzen
Bij de bezoekers heerst na de winst tegen Unitas vertrouwen, maar trainer Richard van Gils gaat niet naast zijn schoenen lopen. “Als vereniging horen we inderdaad in tweede klasse thuis, maar als team moeten we ons nog wel bewijzen”, zegt hij. Zaterdag volgt tegen GRC 14 een nieuwe ‘testcase’ tegen een volgens Van Gils ‘stugge ploeg’.

“Het is een voordeel dat we ook onze thuiswedstrijden op kunstgras spelen, dus daar zijn we aan gewend. Verder weet je nooit hoe een wedstrijd loopt. Vier punten uit de eerste twee duels zou een mooi resultaat zijn voor beide teams, maar misschien denk ik er na de wedstrijd wel anders over.”

Los van de streekderby heeft het duel voor Van Gils nog een ander speciaal tintje. Zowel hij als Van Helmond komt namelijk uit Oosterhout. “Het is toch leuk om te kijken wat we als plaatsgenoten kunnen laten zien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden