Jan van Arckel blijft overeind in Goirle

Nieuws 76 keer gelezen

AMMERZODEN – Jan van Arckel heeft zondag bij het sterke GSBW een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept. De vierdeklasser uit Ammerzoden treedt op Tweede Pinksterdag nogmaals aan tegen de Goirlese derdeklasser. De winnaar van dat duel kwalificeert zich voor de volgende ronde van de nacompetitie.

Jan van Arckel kwam in de vijfde minuut na rust op achterstand. Volgens trainer Rob van Loon was er bij de goal hands in het spel. De scorende Goirlese speler zou de bal nabij de grond eerst met de hand hebben beroerd. “De scheidsrechter was prima vandaag”, vond Van Loon, “maar deze cruciale handsbal zag hij over het hoofd.”

Pas drie minuten voor het eindsignaal kwam er 'gerechtigheid' toen Adriaan van Hemert een vrije trap in de kruising krulde. Het punt was niet helemaal verdiend, omdat Jan van Arckel grote moeite had om het spel van de thuisclub te ontregelen.

Van Loon was erg onder de indruk van de opponent. “Bij GSBW spelen veel jongens uit de jeugdopleiding van Willem II en RKC en dat zie je terug in hun spelopvatting. Deze ploeg zou bij ons in de vierde klasse met kop en schouders boven iedereen uitsteken en met gemak kampioen worden. Wij hebben puur op basis van werklust, beleving en inzet dit punt verdiend, daarin moet ik mijn jongens een groot compliment maken.”

Slordig
De oefenmeester die Jan van Arckel een week ervoor bij FC Engelen voor het eerst in de clubgeschiedenis de nacompetitie in loodste, vond wel dat zijn selectie soms wat slordig met de mogelijkheden omging. In de eerste helft hielp Bart Goeste een grote kans om zeep. In de tweede helft had Jeroen de Groot wat hem betreft attenter mogen reageren op twee voorzetten.

Jan van Arckel trad in het Noord-Brabantse Goirle aan met nagenoeg dezelfde elf die vorige week FC Engelen met 0-2 aan de kant zetten. De toen vanwege een schorsing toekijkende aanvoerder Johan Kievit was er zondag wel weer bij.

Gretig
Van Loon ziet goede mogelijkheden voor zijn ploeg om een ronde verder te komen. Jan van Arckel moet dan op Tweede Pinksterdag van GSBW zien te winnen. Bij een gelijkspel, ook een andere uitslag dan 1-1, volgt verlenging en mogelijk een beslissende strafschoppenserie. In de tweede ronde wacht derdeklasser Essche Boys als nieuwe tegenstander.

Van Loon: “De gretigheid van mijn jongens is enorm en de beleving fantastisch. Als we de tegenstander goed kunnen vastzetten en bij de middenlijn kunnen opvangen, en tegelijkertijd zelf efficiënter met de kansen omgaan, dan maken we een kans.”