• Schelluinen liet zich vorig seizoen op Scalune verrassen door VVAC.
• Schelluinen liet zich vorig seizoen op Scalune verrassen door VVAC. Foto: Rick den Besten
voorbeschouwing

Volop Alblasserwaardse derby's in 3e klasse C

Algemeen Voorbeschouwingen 1.382 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Nog één speelronde, komende zaterdag 25 januari, en de competitie is halverwege. En ook ditmaal staan er weer de nodige Alblasserwaardse derby's op het programma in de 3e klasse C.

Gesterkt door de zege op runner-up DVS'33 Ermelo neemt derdedivisionist SteDoCo het op tegen Sparta Nijkerk. De koploper die niet langer ongenaakbaar is gezien de nederlaag tegen Barendrecht. SteDoCo is wel in voor een nieuwe stunt...

Sliedrecht ruikt bloed
In de 1e klasse C is de spanning helemaal terug na de nederlaag van Kloetinge tegen Heerjansdam. Sliedrecht ruikt bloed, maar mag zich dan niet verslikken in hekkensluiter Terneuzense Boys. Nieuw-Lekkerland ligt voorlopig op nacompetitiekoers. Nivo Sparta mag echter niet onderschat worden, want bij het krieken van de winterstop trad in Zaltbommel het herstel in. Om niet verder af te zakken moet Papendrecht winnen van Heerjansdam. Dat zal niet meevallen, want de groenhemden hebben zich in de winterstop kunnen versterken.

Derby in 2F
Heukelum-ASV Arkel is een mooie derby in 2F. Beide clubs kunnen de punten goed gebruiken om wat verder afstand te nemen van de gevaarlijke zone. Dat geldt zeker ook voor GJS, dat de pittige uitbeurt tegen Wilhelmina'26 in het verschiet heeft. Drechtstreek treft in Zwijndrecht Pelikaan, dat nog promotie-aspiraties koestert.

In de westelijke 2e klasse zal De Zwerver doordrongen zijn van het belang van de uitwedstrijd tegen Strijen. Winst is noodzakelijk om uitzicht te krijgen op een veilige positie.

Zespuntenduel in 3C
Schelluinen-VVAC is in 3C een zespuntenduel. Schelluinen wil zo snel mogelijk uit de hoek waar de klappen vallen, terwijl VVAC de punten ook goed kan gebruiken met de duels tegen de titelkandidaten SVW en Alblasserdam in het directe vooruitzicht. Ameide - Groot-Ammers is een onvervalste Lekderby en ook SV Meerkerk-Streefkerk heeft een regiotintje. Met name in het rechterrijtje zijn de verschillen gering en de belangen navenant. De Alblas steekt de Lek over naar Lopik.

De top-3 speelt een thuiswedstrijd. SVW tegen Lekkerkerk, Alblasserdam tegen FC Perkouw en Hardinxveld tegen Schoonhoven. Wij vullen driemaal een '1' in op het totoformulier. Als het anders uitpakt, zou dat een verrassing zijn.

Uitgelezen kans HSSC'61
In de westelijke derde klasse heeft HSSC'61 tegen Kockengen een uitgelezen kans zich steviger in de middenmoot te nestelen.

4D
Kan SV Noordeloos de knappe reeks in 4D ook na de winterstop volhouden? Hierop kan zaterdag meteen een antwoord gegeven worden, want de ploeg van Erwin Verheij speelt de topper tegen Herovina. Beide clubs delen de tweede plaats achter Asperen. Het nog ongeslagen Peursum heeft de titel ook nog niet uit het hoofd gezet. Het competitiedebuut van interim-trainer Mark Krijgsman moeten dan tegen ASH wel uitmonden in een zege. Lekvogels-Rhelico kan op basis van de ranglijst zomaar een spannend potje worden. Unitas moet in en tegen Beesd maar eens laten zien dat het als nummer 12 te laag staat.

Unitas-zondag
Unitas-zondag is nog altijd de trotse koploper in de hoofdklasse B. Die status moet op Molenvliet tegen middenmoter Silvolde behouden kunnen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden