• Geen 3D komend seizoen voor Vuren, maar de 3e klasse C.
• Geen 3D komend seizoen voor Vuren, maar de 3e klasse C. Foto: Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie

Optimisme in regio Leerdam over indelingen

Algemeen 2.354 keer gelezen

LEERDAM/VUREN/HEI- EN BOEICOP – LRC Leerdam, HSSC’61 en Vuren kregen een toch wel verrassende indeling voor hun kiezen. In alle gevallen was het echter zeker geen negatieve verrassing.

Dat LRC in de 1e klasse C werd ingedeeld, is op zich niet schokkend. De samenstelling van die klasse is echter wat anders dan andere jaren. Waar het voorheen een echte ‘Zuid I klasse’ was, is het nu meer een echte mix tussen clubs uit Zuid I en West I. Ten opzichte van vorig jaar zijn bijvoorbeeld Kloetinge en Nieuw Lekkerland verdwenen. Daarvoor in de plaats komen meer ‘Utrechtse’ clubs als FC De Bilt en Huizen. 

LRC-voorzitter Raf Montezinos is positief: “Een mooie en sterke klasse waarin ook echt wordt gevoetbald”, oordeelt Montezinos. “De meeste nieuwe clubs zijn ook wel oude bekenden voor ons. Alleen tegen FC De Bilt hebben we in competitieverband nooit gespeeld. Maar met hun nieuwe trainer John Vink is dat ook een leuke club om tegen te komen.”

Glaspark
Afgelopen seizoen was LRC met een periodetitel op zak nog in de race om de titel. Het afbreken van de competitie was dus een vrij zure appel voor de Leerdammers. Dat hebben ze in Leerdam echter achter zich gehouden. “We hebben er nu vooral veel zin in”, zegt Montezinos.

LRC neemt komend seizoen het gloednieuwe Glaspark in gebruik. “We zijn de afgelopen week met de nieuwe selectie bijeengekomen en hebben in de nieuwe kantine en de kleedkamers rond gekeken. De reacties zijn heel enthousiast. Dat we überhaupt weer mogen voetballen is natuurlijk al heel mooi.”

Derby voor HSSC'61
Achter die laatste opmerking schaart ook HSSC’61-trainer Marcel van Steenis zich. Van Steenis begon onlangs aan zijn klus in Hei- en Boeicop. “We zijn al begonnen met trainen en blijven dat voorlopig één keer per week doen. Je merkt aan de jongens dat ze weer heel graag willen”, zegt Van Steenis. “Daarom kon de indeling ook bijna niet tegenvallen.”

Na een jaar in West I is HSSC’61 weer terug in het ‘eigen’ district en speelt het in de Brabantse 3e klasse D. “Een mooie klasse”, vindt Van Steenis. “Vanuit de club is er ook enthousiast gereageerd. Voetballend is West misschien wat sterker, maar we komen nu meer clubs tegen waar het voetbal echt leeft. En het is heel mooi dat ook sc Everstein in deze klasse zit.”

Die derby staat in Heicop natuurlijk altijd rood omcirkeld. Voor Van Steenis zelf is ook de confrontatie met ‘zijn’ MVV’58 er één om naar uit te kijken. Van Steenis voetbalde zelf in Meteren en bleef al die tijd, al dan niet informeel, betrokken bij de club. “En de jongens komen tegen GDC hun oude trainer Gerrit Molenaar weer tegen, dat is ook altijd leuk.”

Pech met blessures
Vuren verhuist juist van die 3e klasse D naar de ‘Alblasserwaardse’ 3e klasse C. De vorige trainer Ron Vlot had die wens de laatste jaren altijd. “Hij komt natuurlijk uit die buurt, dus dat snapten we wel”, zegt Jeroen van Wijngaarden, bestuurslid Technische zaken. “Ik heb het gevoel dat die klasse wat sterker is, maar als je kijkt naar onze prestaties de laatste jaren, hebben we het drie jaar geleden juist in die omgeving het beste gedaan. In 3D bungelden we de laatste twee jaar toch wat teveel onderin. Ik denk dat we nu wat meer voetballende ploegen tegen komen en misschien ligt ons dat wel beter.” 

Tegenstanders als Dilettant en Lekkerkerk zeggen in Vuren weinig. “Persoonlijk ken ik die clubs omdat er collega’s van me voetballen”, zegt Van Wijngaarden. “Prima clubs om tegen te spelen. Misschien wat verder weg, maar vorig jaar speelden we tegen TSVV Merlijn en Tilburg ligt ook niet om de hoek.”

Als het allemaal wat meer mee zit dan afgelopen jaar, hoopt Vuren het dit seizoen iets makkelijker te krijgen. “We hadden gewoon veel pech met blessures bij onze meer ervaren spelers”, zegt Van Wijngaarden. “Als het op dat vlak wat meer mee zit, hebben we echt wel een leuke ploeg. Met Geoffrey van der Boor en Fabian van Horssen hebben we er weer wat ervaring bij gekregen en de jonge gasten zijn weer een jaartje ouder.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden