Buigen of barsten voor Groot-Ammers
Buigen of barsten voor Groot-Ammers regio-voetbal.nl

Buigen of barsten voor Groot-Ammers

Nieuws 53 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In de laatste wedstrijd voor de winterstop wordt het buigen of barsten voor Groot-Ammers. De achterstand op Brakel is in 4D opgelopen tot zeven punten. Bij een nederlaag in de topper worden dat er tien. In dat geval lijkt het kampioenschap in december al vergeven.

Groot-Ammers baalt nog steeds van de vorig seizoen misgelopen promotie. De derde klasse is het doel, het liefst via de kortste weg en dat is kampioen worden. De geelzwarten moeten aan de oevers van de Waal dus opstaan. Overigens zonder Sam Beekman, die afgelopen zaterdag tegen SV Noordeloos een knieblessure opliep en voorlopig niet in actie kan komen.

Lekvogels behoort in dezelfde klasse tot de subtop. Spijk-uit is doorgaans een lastig potje. SV Noordeloos is aan een goede serie bezig. Het zou knap zijn als deze ook tegen Leerdam Sport'55 kan worden doorgezet.

Derde divisie
SteDoCo heeft in de derde divisie pas op de plaats moeten maken. Met een zege op ONS Sneek zal de Hoornaarse club toch met een tamelijk tevreden gevoel de winterstop in gaan.

1C
Heeft Sliedrecht de eerste nederlaag van het seizoen goed verwerkt? Dat moet zaterdag blijken tegen Montfoort. Opnieuw een topper, want Montfoort is de nummer 4. Bij winst gaat Sliedrecht als koploper het kerstreces in. Nieuw-Lekkerland kan het eerste deel van de competitie knap als derde afsluiten. Dan moet er wel gewonnen van LRC Leerdam. En dat kan wel eens lastiger worden dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. Als GJS onderin nog enigszins wil aanhaken, moet er gewonnen worden van WNC. Punt.

2F
Tweedeklasser Papendrecht meet de krachten met EBOH, de debutant die knap derde staat. Een interessante krachtmeting. Drechtstreek ontvangt Heukelum, dat blessureperikelen heeft. Wellicht kunnen de Papendrechters hiervan profiteren en tegen het linkerrijtje aan gaan schurken.

3C
Gaat Arkel als koploper kerst vieren? Het zou zomaar kunnen, maar tegenstander De Alblas doet het uitstekend in de tweede periode, dus Arkel moet op Souburgh nog een keer vol aan de bak. In Zwijndrecht spelen de nummers 2 en 3 tegen elkaar: Groote Lindt-Schelluinen. Nummer 4 SVW moet Hardinxveld kunnen hebben. Het kan dus zomaar zijn dat de top-4 van 3C zaterdagmiddag door elkaar gehusseld wordt.

In de luwte van de top-4 nog meer krakers. Zoals twee superderby's: SV Meerkerk-Ameide en De Zwerver-Alblasserdam. En onderin de zeer belangrijke ontmoeting tussen de laagvliegers Unitas en VVAC. Streefkerk kan die beide clubs een handje helpen door IFC te verslaan.

3D
In 3D treft HSSC'61 het productieve Haaften. Beide ploegen zijn wisselvallig, dus de uitslag valt lastig te voorspellen.

4C
Peursum wil in 4C nog stijgen. Zaterdag krijgt het hiervoor een uitgelezen kans, want SC 't Zand moet niet al te hoog worden aangeslagen.

Unitas-zondag
Zondaghoofdklasser Unitas doet er alles aan de draad van de eerste periode weer op te pakken. Dat zal in de 'derby' tegen IFC nog niet meevallen, want de Ambachters zijn de ploeg in vorm.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden