Toby Tan probeert met Achilles Veen twee vliegen in één klap te vangen
Toby Tan probeert met Achilles Veen twee vliegen in één klap te vangen regio-voetbal.nl

Toby Tan probeert met Achilles Veen twee vliegen in één klap te vangen

Algemeen Voorbeschouwingen 458 keer gelezen

VEEN - Als de voortekenen niet bedriegen lijkt het komende seizoen voor Toby Tan bij hoofdklasser Achilles Veen best mooi te worden. De nieuwe trainer Giovanni Franken liet de Waalwijker in de voorbereiding veelvuldig in zijn ‘zogenaamd hoofdteam’ spelen.

“Tot nu toe mag ik niet klagen. Ik heb ook wel het gevoel dat ik ga spelen, maar het is nog steeds geen 1 september”, glimlacht de 27-jarige data scientist van Ordina.

Het zou mooi zijn voor Toby Tan als de voortekenen juist zijn, want hiermee krijgt zijn goede spel uit de tweede competitiehelft van vorig seizoen een lekker vervolg. Na een soort ‘rijpingsproces’, waarin Tan geduldig op speelminuten moest wachten, greep hij na de winterstop zijn kansen toen trainer Clemens Bastiaansen overschakelde op het 4-4-2 systeem.

“Toen kwam er een plaatsje meer op het middenveld. Dat kon ik mooi invullen. Ineens voelde ik dat ik er echt bij hoorde”, vertelt Tan, die ‘zijn voetbalopleiding’ na een beginperiode bij DESK hoofdzakelijk bij RKC Waalwijk genoot.

Daar op het middenveld van Achilles Veen voelt Toby Tan zich als een vis in het water. “Ik ben weliswaar niet de meest technisch voetballer, maar compenseer het meestal met een heleboel werklust. Ik ben ook niet de man die in de punt naar voren of in de punt naar achteren moet staan. Ik sta liever er midden tussen in. Ik ben meer een verbindingsspeler”, legt hij zijn plaats uit.

[[{"fid":"54061","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Wielerfan
Voetballer Toby Tan. Ergens tijdens het interview komt de getogen Kaatsheuvelnaar plotseling met een verrassende ontboezeming. Op de vraag of hij tijdens het zomerreces nog iets extra’s heeft gedaan, volgt een grijns. “Weet je dat ik eigenlijk een grotere wielerliefhebber dan een voetballiefhebber ben ?. Elk jaar ga ik een weekje de Tour achteraan. Nu met de racefiets. Samen met mijn vriendin ben ik naar Annecy geweest. Met vrienden zelfs nog wat etappes gefietst. Nee, ik heb geen bal geraakt. Maar mijn vetpercentage is nog nooit zo laag geweest.”

Opstapje
Terug maar naar het voetbalspelletje. Zeven jaar kwam Toby Tan met veel plezier voor Roda Boys uit. “Ik zag destijds Roda Boys als een opstapje te kunnen maken.. Hoewel ik er inwendig al vrede mee had dat een volgende stap uitbleef kwam na Achilles om de hoek. Ik besefte dat het zonde zou zijn als ik niet mijn plafond te weten zou komen.”

En zodoende verkaste Toby Tan, hoewel Roda Boys inmiddels ‘zijn warme cluppie’ was geworden en waar hij ooit nog eens een rentree wil maken, naar de andere kant van de Maas.

Stapje verder
Of zijn plafond echt bij Achilles Veen ligt? Toby Tan denkt momenteel van wel. “Tot nu toe in ieder geval. Als ik op het veld sta tussen andere spelers zie ik wel dat die een stapje verder zijn dan ik. Ik heb zelf ook al wel goede stappen gemaakt, maar voor een derde- of tweededivisieclub zijn er toch een aantal anderen die voor mij gaan, denk ik.”

Nog een opstapje kan Toby Tan dan het beste afdwingen door met Achilles Veen naar een hogere klasse te promoveren. “Dat zouden dan twee vliegen in één klap zijn”, grinnikt Tan. “Dat zou ook het makkelijkste zijn.”

Hoge ogen
Of zo’n dubbele promotie er dit seizoen in zit, is afwachten. Trainer Giovanni Franken verlangt een top vijf positie, maar hij spreekt ook stiekem over een ‘sluimerende droom’ om via een titel of de nacompetitie hoger te kunnen gaan spelen. Toby Tan streeft hetzelfde na.

“We hebben een goede voorbereiding gedaan. Ik heb ook wel het gevoel hoge ogen te kunnen gooien. Zelf stap ik altijd het veld op om te winnen met het logische gevolg als je altijd wint dan ook kampioen wordt. Ik denk dat we moeten nastreven voor de bovenste positie te gaan.”

Gezien de huidige selectie mag Achilles Veen ook niet minder presteren dan vorig seizoen. Toby Tan is daar duidelijk over. “Als we het net zo goed doen als vorig seizoen, voelt het als een verlies.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 4 uur geleden
Logo
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 17 uur geleden
Afbeelding
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 19 uur geleden
Logo
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00
Afbeelding
Afgelopen weekend kwam alleen Calvin Homburg (Brederodes) tot een hattrick, Van Horik en Yildirim klimmen naar vijfde plaats 9 mei, 07:30
• Benjamin Meijdam met Sliedrecht in actie tegen Brielle.
Benjamin Meijdam zegt WNC af en keert toch terug naar Heukelum 8 mei, 21:49