Haaften ontvangt koploper NOAD’32
Haaften ontvangt koploper NOAD’32 regio-voetbal.nl

Haaften ontvangt koploper NOAD’32

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Haaften ontvangt zaterdag in de derde klasse D koploper NOAD’32. Door twee teleurstellende 2-4 thuisnederlagen, afgelopen zaterdag tegen BLC en midweeks tegen SV Capelle, staat Haaften nu op de zesde plaats. De kansen op kwalificatie voor de promotienacompetitie zijn daarmee flink geslonken en al bijna voorbij.

In Wijk en Aalburg leed Haaften tegen NOAD’32 een veel te ruim uitgevallen 4-0 nederlaag. Als Haaften nog aspiraties op een prijs zou hebben, zal het zaterdag op eigen veld tegen NOAD’32 een veel beter resultaat moeten behalen. De eerste vijf thuisduels in deze competitie won Haaften allemaal, maar de laatste drie thuismatches leverden louter verlies op. Zaterdag wordt het weer zwaar want lijstaanvoerder NOAD’32 strijdt volop voor haar kampioensperspectieven. Vooral defensief zal Haaften dus ook beter op haar qui-vive dienen te zijn. Scheidsrechter zaterdag in Haaften is de Zeeuwse arbiter Anco Westdorp uit Tholen.

WNC-Woudenberg
In de eerste klasse speelt WNC zaterdag weer thuis. Ditmaal komt degradatiekandidaat Woudenberg naar Waardenburg toe. Om zich kansrijk in de bovenste regionen te handhaven zal WNC dit duel absoluut moeten winnen. In Woudenberg lukte dat met 5-1 winst royaal. Woudenberg verkeert in de staartgroep in ernstig gevaar en pakte in uitduels nog pas twee punten. Er is dus voor WNC dus geen enkel excuus om zaterdag niet te zegevieren. Elk ander resultaat dan winst zou voor WNC een ontgoocheling zijn. Ook met het oog op de kansen in de derde periode.

Sliedrecht-LRC
Sliedrecht en LRC blijven in de eerste klasse doorgaans wat beneden de verwachtingen en staan met 29 punten in de middenmoot. Veel eer is er voor beide clubs dit seizoen niet meer te behalen. Vorige week won Sliedrecht de destijds gestaakte wedstrijd in Leerdam alsnog met 0-1. De vraag is hoe het nu in Sliedrecht zal gaan aflopen. Na de daverende 0-7 zege in Langbroek in de midweeks uitgespeelde, destijds gestaakte partij tegen SVL heeft LRC misschien wel inspiratie opgedaan voor nieuwe winst.

Papendrecht-Heukelum
Heukelum voetbalt in Papendrecht tegen een middenmoter in de tweede klasse. Thuis werd met 4-1 duidelijk van Papendrecht gewonnen. Zaterdag zal dat niet zo gemakkelijk gaan. In voorbereiding op drie beslissende duels voor de kansrijke tweede periode zal Heukelum toch zeker wel een goed resultaat in Papendrecht willen bereiken.

Tricht-SV Meerkerk
De wedstrijd tussen de nummers 11 (Tricht) en 12 (SV Meerkerk) is cruciaal in de onderste regionen van de tweede klasse. In Meerkerk werd het een 1-1 gelijkspel. Bij weer zo’n resultaat in Tricht zou de thuisclub zijn voorsprong van negen punten consolideren. Tricht zal zich echter door een zege vrijwel helemaal veilig willen stellen. SV Meerkerk heeft evenwel ook een succes nodig om in elk geval de twee hekkensluiters op afstand te houden en mogelijk nog zicht op directe handhaving te verkrijgen.

Leerdam Sport-IFC
Voor hekkensluiter Leerdam Sport is in de derde klasse C het lot bijna al bezegeld. IFC heeft zeker nog punten nodig om zich veilig te stellen. In Hendrik Ido Ambacht verloor Leerdam Sport met 2-0 van die ploeg. Ook in Leerdam heeft IFC de beste winstkansen.

Asperen-Groote Lindt
Asperen is erg wisselvallig en probeert nog uit alle macht degradatieduels te ontlopen. Na de kostbare zege in Ameide is dan zaterdag thuis tegen Groote Lindt weer volle winst nodig. In Zwijndrecht lukte dat met 1-3 knap, maar Groote Lindt staat wel op de vijfde plaats en wordt dus in Asperen een lastige tegenstander.

Vuren-Streefkerk
Vuren ontvangt Streefkerk, dat na een enorme opmars allengs stroever is gaan draaien maar nog wel tot de drie titelkandidaten in klasse 3C behoort. Zelf zag Vuren haar fraaie succesreeks vorige week op eigen veld door De Alblas abrupt gestuit. Daardoor ligt het gevaar van degradatieduels voor Vuren nog altijd dreigend op de loer. Thuis zal Vuren dan ook veel beter moeten presteren dan in Streefkerk, toen begin december met 7-0 roemloos van deze opponent werd verloren.

Herovina-GVV’63
Voor Herovina staan in de derde klasse D alle seinen inmiddels op rood. Na slechts één punt uit de laatste vijf duels en de laatste keren steeds drie tegengoals is Herovina voorlaatste. Zelfs rechtstreekse degradatie dreigt nadrukkelijk. In Herwijnen is tegen mededebutant GVV’63 succes dus dringend nodig. Na het 0-0 gelijkspel in Gameren zal Herovina nu moeten winnen. Met drie zeges in de laatste vier wedstrijden wijzen de recente prestaties van GVV’63 echter in een heel andere richting. Herovina kan dus volop aan de bak.

HSSC’61-Kockengen
HSSC’61 presteert goed en staat in de Utrechtse derde klasse fraai op een gedeelde vierde plaats. De thuismatch tegen Kockengen moet uitwijzen of er zelfs nog een prijs voor HSSC’61 in het vat kan zitten. Met 0-3 uitwinst was HSSC’61 één van de weinige ploegen die in Kockengen wist te zegevieren. Als dat zaterdag in Hei- en Boeicop weer lukt, krijgt HSSC’61 nog mooie perspectieven, maar beseft moet wel worden dat middenmoter Kockengen ook in opmars is en zich nog definitief veilig wil stellen.

SC Everstein-SV Lopik
SC Everstein speelt in Everdingen tegen Lopik, de sterke nummer 3 op de ranglijst. In Lopik leed SC Everstein een 3-1 nederlaag. Voor de derde periode is SC Everstein echter knap nog altijd ongeslagen. Ook Lopik aast in die periode of via de eindstand op kwalificatie voor de promotienacompetitie. Het belooft dus zaterdag in Everdingen een spannend duel te worden.

SVS’65-MVV’58
SVS’65 en MVV’58 staan in de vierde klasse in de middenmoot. In Meteren werd het tussen deze teams een 1-1 gelijkspel. Ook zaterdag in Spijk zal het krachtsverschil beperkt zijn. Om MVV’58 op de ranglijst te passeren, dient SVS’65 te winnen, maar MVV’58 aast nog zelf op een zege om de kleine hoop op een prijs in de derde periode nog even levend te houden.

ASV Arkel-ASH
ASH gaat op bij koploper ASV Arkel op bezoek. In Hellouw verloor ASH tegen die ploeg slechts nipt met 0-1 maar zaterdag in Arkel zal de lijstaanvoerder vermoedelijk royaler zegevieren. Daarna moet de koploper maar afwachten of de achtervolgers Unitas en Groot Ammers in de Bommelerwaard zaterdag een (onverwachte) miststap zullen begaan.

Well-Rhelico
Rhelico is in de vierde klasse voorlaatste en treedt zaterdag in Well aan. In Rumpt won Rhelico keurig met 2-0 van Well. Voor positieverbetering zal Rhelico deze ook bescheiden gerangschikte opponent nogmaals moeten kloppen. Tot dusverre won Rhelico echter nog geen enkele uitwedstrijd.

Den Dungen-Beesd
De voorsprong van Beesd onderin de vierde klasse op de twee plaatsen die straks tot degradatieduels zullen veroordelen is nog allerminst geruststellend. Bovendien moet Beesd juist nog op bezoek bij beide clubs (Buren en MEC’07) die deze posities momenteel bezetten. Den Dungen heeft zich wel prachtig opgewerkt en telt na de stunt bij SCR zelfs nog mee in de derde periode. Ondanks de mooie 4-1 thuiszege op Den Dungen mag Beesd zondag in Brabant met een kostbaar gelijkspel daarom al heel blij zijn.

GVV-Teisterbanders
GVV speelt zondag thuis tegen middenmoter Teisterbanders, waarvan in Kerk Avezaath vlak voor tijd met 2-1 werd verloren. Als GVV nog ambities voor een prijs heeft, zal er zondag in Geldermalsen ditmaal wel van Teisterbanders moeten worden gewonnen.

DSS’14-OSC’45
DSS’14 ontvangt zondag het sterke OSC’45, één van de drie titelkandidaten in de vijfde klasse. Alle kampioenspretendenten lijken evenwel erg onder de titelspanning gebukt te gaan. Daarom heeft DSS’14 wel hoop om in Heesselt revanche te kunnen nemen voor de in Den Bosch geleden 2-0 nederlaag. Een nieuw gelijkspel zou voor DSS’14 al heel knap zijn.

Dubbel duel voor Ophemert
Ophemert speelt in drie dagen tijds twee keer tegen Heerewaarden. Donderdagavond gebeurt dat in Ophemert en zondag in Heerewaarden. Beide clubs staan in de onderste regionen vlak bij elkaar. In deze duels wordt duidelijk wie verdere positieverbetering kan realiseren. Na de mooie thuiszeges op DSS’14 en koploper Hedel is Ophemert zeker wel vol goede moed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 4 minuten geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 7 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 9 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 14 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 15 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 15 uur geleden