Topper voor WNC, 'dubbel' tegen Alblasserdam voor Vuren
Topper voor WNC, 'dubbel' tegen Alblasserdam voor Vuren regio-voetbal.nl

Topper voor WNC, 'dubbel' tegen Alblasserdam voor Vuren

Nieuws 28 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In Waardenburg is de wedstrijd WNC-DTS’35 zaterdag een topper in de eerste klasse. Beide clubs staan in de kopgroep, want vlak achter lijstaanvoerder DUNO D is DTS’35 tweede en bezet WNC zelf de vierde plaats.

In Ede verspeelde WNC in november tegen DTS’35 door 2-1 verlies de eerste periodetitel. Sindsdien is DTS’35 steeds beter in vorm geraakt. Na een zwak competitiebegin is DTS’35 inmiddels zelfs al liefst veertien (!) duels op rij ongeslagen. Vorige week werd LRC nog met 6-1 overklast. WNC won evenwel ook al vier keer achtereen en staat nu dichtbij de top, al hebben de directe concurrenten wel minder wedstrijden gespeeld. Het belooft zaterdag in Waardenburg dus een heel spannende wedstrijd te worden. Scheidsrechter bij deze topper is arbiter Rick van Dee uit Tiel.

WNC-Marvilde
Op Tweede Paasdag komt WNC weer om half 3 thuis voor de beker in actie. In Waardenburg is dan tweedeklasser Marvilde uit Veldhoven de tegenstander. Voor beide clubs wordt het de tweede wedstrijd binnen twee etmaal want zondagclub Marvilde speelt zaterdagavond thuis voor de competitie al tegen Someren. Na de cupzeges op Achilles Veen en Heeze aast WNC op Paasmaandag tegen Marvilde op nieuw bekersucces. Bij winst is de mooie beloning voor WNC een plaats in de halve finale en tevens kwalificatie voor het landelijke KNVB-bekertoernooi met ook profclubs voor volgend seizoen.

LRC-Woudenberg
LRC presteert de laatste weken teleurstellend. Woudenberg strijdt fel tegen degradatie, verloor al wekenlang nog slechts één keer en sprokkelt zo de punten bijeen. Toch staan de gasten nog onder de streep. In Woudenberg bleef LRC tegen deze ploeg op een 1-1 remise steken. In Leerdam is zaterdag voor LRC een overwinning ondertussen broodnodig om nog iets van dit seizoen te kunnen maken.

Nivo Sparta-Heukelum
Heukelum speelt zaterdag in Zaltbommel tegen Nivo Sparta, dat de ongeslagen koploper Almkerk al drie keer op rij in een uitmatch zag gelijkspelen en zo de lijstaanvoerder nu bijna helemaal heeft achterhaald. Ondanks de mooie hoge positie op de ranglijst in de tweede klasse is het spel van Heukelum niet goed genoeg om serieus voor promotie mee te (kunnen) doen. In Heukelum werd al ruim met 0-4 van Nivo Sparta verloren. Ook zaterdag is de sterke Bommelse equipe op eigen veld favoriet voor de volle winst. Of gaat Heukelum stunten?.

Hardinxveld-Heukelum
Ook op Tweede Paasdag komt Heukelum voor de competitie binnen de lijnen. In Hardinxveld strijdt de als voorlaatste gerangschikte thuisclub fel voor handhaving in de tweede klasse. Voor Heukelum is dit duel nog van groot belang voor de tot nu toe succesrijke tweede periode. Aan haar veel hogere klassering op de ranglijst is Heukelum ook wel verplicht om in Hardinxveld te zegevieren.

Tricht-Drechtstreek
Tricht ontvangt zaterdag middenmoter Drechtstreek, waarvan in Papendrecht na twee keer een voorsprong uiteindelijk door drie goals van Michael Slingerland toch nog met 3-2 in de slotfase werd verloren. Na de kostbare zege in Hardinxveld heeft Tricht een nieuw succes nodig om boven de streep wat veiliger te komen. Dat zou op eigen veld tegen Drechtstreek ook mogelijk moeten zijn, al blijft Tricht defensief kwetsbaar want de thuisclub hield achterin in deze competitie nog geen enkele keer de nul vast en alleen hekkensluiter SVW incasseerde meer tegengoals. Dus zal Tricht vermoedelijk weer veel moeten scoren om te winnen. 

Schelluinen-Leerdam Sport
Leerdam Sport is zaterdag te gast bij Schelluinen, dat ondanks de prachtige zege bij Groote Lindt ook door een achterstand in wedstrijden nog net onder de streep staat. Als afgetekende hekkensluiter in de derde klasse C lijkt de positie van Leerdam Sport ook door blessures en schorsingen inmiddels bijna uitzichtloos. Schelluinen won in Leerdam al met 2-3 en start ook nu als favoriet.

Asperen-DFC
Asperen is ondanks de schitterende stunt in Streefkerk nog lang niet veilig. De thuismatch tegen DFC, nummer voorlaatst in klasse 3 C, zal zaterdag absoluut moeten worden gewonnen. Dat vereist voor Asperen dus revanche voor de in Dordrecht tegen debutant DFC geleden 3-2 nederlaag.

Vuren-Alblasserdam
Vuren ontmoet Alblasserdam rond de Pasen twee keer. Op dinsdagavond 3 april wordt in Alblasserdam het restant van de destijds bij een 1-0 voorsprong voor de thuisclub vlak voor de rust gestaakte wedstrijd afgewerkt. Eerder spelen beide clubs zaterdag in Vuren al tegen elkaar een compleet duel. In de strijd voor directe handhaving in de derde klasse heeft Vuren ook na twee recente zeges de punten nog altijd hard nodig. Dat geldt voor Alblasserdam met slechts één punt meer overigens inmiddels bijna evenzeer.

Haaften-GDC
Haaften staat in de derde klasse D keurig op de vierde plaats maar komt voor de absolute top vooral defensief nog wel wat tekort. Alleen thuiswinst op GDC biedt Haaften zicht op een nog hogere klassering. In Eethen won Haaften dankzij drie goals van Thijmen Gerringa met 2-3 van GDC. De mooie opmars van GDC werd vorige week door GVV’63 abrupt gestuit. Dat geeft Haaften zeker hoop dat ook de zesde thuiswedstrijd op rij kan worden gewonnen.

Herovina-Altena
Herovina is in klasse 3 D volstrekt onberekenbaar. Dat maakt een prognose in de felle strijd tegen degradatie met heel veel andere bedreigde clubs erg lastig. Verreweg de meeste punten behaalde Herovina in uitmatches. In Nieuwendijk liet Herovina tegen Altena in de slotfase de buit echter juist glippen met een late 4-2 nederlaag als gevolg. Sindsdien rukte Altena schitterend op naar de kopgroep totdat vorige week ineens van BLC werd verloren. De belangen zaterdag in Herwijnen zullen dus zowel voor Herovina als voor Altena groot zijn. Scheidsrechter op Paaszaterdag is de jonge arbiter Thijmen Ouwerkerk uit Sleeuwijk.

HSSC’61-Jonathan
HSSC’61 doet het in de Utrechtse derde klasse op de vijfde plaats goed. Zaterdag is Jonathan de tegenstander. Tegen die ploeg werd het in Zeist een 2-2 gelijkspel. In Hei- en Boeciop zal HSSC’61 ditmaal van deze middenmoter proberen te winnen.

SC Everstein-Focus’07
Na het prachtige gelijkspel tegen de koploper in Benschop treft SC Everstein zaterdag weer een topploeg. Focus’07 komt naar Everdingen toe en is nog de enige serieuze titelconcurrent van lijstaanvoerder Benschop. In Culemborg leed SC Everstein tegen Focus’07 een duidelijke 4-1 nederlaag. Thuis zal SC Everstein het in deze streekderby beter willen doen.

SVS’65-Rhelico
In Spijk ontmoeten SVS’65 en Rhelico elkaar zaterdag in de vierde klasse. Het eerste duel in Rumpt werd door SVS’65 dankzij een vroeg doelpunt met 0-1 gewonnen. Op het eigen kunstgras heeft SVS’65 tegen Rhelico weer de beste winstkansen.

Brakel-ASH
ASH speelt in Brakel tegen een middenmoter. In Hellouw werd het tussen deze ploegen een 2-2 gelijkspel. Met een nieuwe remise in de Bommelerwaard zal ASH zeker tevreden zijn.

Well-MVV’58
MVV’58 is danig opgerukt, maar dat komt vooral door productieve en succesrijke thuisduels. In uitmatches is MVV’58 tot dusverre wat minder overtuigend. Voor aspiraties in de derde periode zal er in Well zaterdag ook gewonnen moeten worden. Thuis lukte dat ondermeer door drie goals van Giel Grandia met 4-0 al. Nu is winnen in Well de Meterense opgave.

SCR-Beesd
Beesd is in de vierde klasse lelijk teruggevallen. De voorsprong van vijf punten op de rode streep is nog verre van geruststellend. Op Paaszondag voetbalt Beesd in het Betuwse Rijswijk waar SCR prachtig naar de tweede plaats is opgerukt. Beesd zal het dus erg zwaar krijgen. Na de 0-2 thuisnederlaag tegen SCR dreigt nieuw verlies voor Beesd nadrukkelijk.

GVV-Theole
In Geldermalsen is GVV-Theole op Paaszondag een ware topper in de vierde klasse. Met slechts vier verliespunten meer dan koploper Theole is GVV misschien wel de voornaamste titelconcurrent van de lijstaanvoerder. In Tiel verloor GVV met 2-0 maar op eigen veld aast de thuisclub op de vijfde winst in successie. Theole zal het zeker voor één punt willen doen.

DSS’14-Jan van Arckel
DSS’14 presteert na de winterpauze prima. Dat deed Jan van Arckel echter ook totdat vorig weekend in een derby thuis nipt van koploper Hedel werd verloren. In Ammerzoden bleek Jan van Arckel met 4-0 voor DSS’14 veel te sterk. Daarom zou een derde gelijkspel op rij in Heesselt al een mooi Paaspresent voor DSS’14 zijn.

 

HRC’14-Ophemert

Ophemert pakte in de laatste drie duels ineens liefst zeven punten en is op Paaszondag bij HRC’14 te gast. Thuis verloor Ophemert ruim met 2-5 van HRC’14 maar nu hoopt Ophemert in de Bommelerwaard op een remise. Als hekkensluiter SBV dat tegen HRC’14 kan, moet het Ophemert ook kunnen lukken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden