Danny Buijs op zoek naar resultaat in 100e competitieduel
Danny Buijs op zoek naar resultaat in 100e competitieduel regio-voetbal.nl

Danny Buijs op zoek naar resultaat in 100e competitieduel

Nieuws 19 keer gelezen

WERKENDAM - Danny Buijs stapt zaterdag in de competitiewedstrijd tegen De Dijk voor de honderdste keer als trainer het veld op. Hij behaalde in 99 wedstrijden met Kozakken Boys liefst 174 punten en sloot 57 duels winnend af. Een knap resultaat.

Buijs haalt zijn schouders op bij het horen van deze aantallen. “Ik ben nooit zo met mijn eigen statistieken bezig. Overigens zou je er nog wel tientallen officiële bekerwedstrijden bij kunnen tellen. In de districtsbeker haalden wij twee keer de finale en in de KNVB-beker hebben wij ook niet mogen klagen.”

Danny Buijs is druk. Hij loopt in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal twee dagen in de week mee bij NAC. “Leuk voor hen dat zij zaterdag bij mijn cluppie Feyenoord wonnen.”

Financiële daadkracht
Hij heeft zich uiteraard verdiept in De Dijk, zaterdag tegenstander op De Zwaaier. “Een club die van ver is gekomen. Waarschijnlijk hebben ze met heel veel geld bij andere clubs spelers weg kunnen halen. Er kan daar veel, want zij halen ook spelers bij BVO’s op. Ik lees net dat zij Danny van de Meiracker (FC Lienden) hebben uitgenodigd voor een gesprek. Dat geeft aan dat de financiële daadkracht daar goed is en dat zij dus een goede selectie hebben. Ik lees ook dat zij de tweede profclub van Amsterdam willen worden.”

Buijs schudt zijn hoofd. “Ik hoop dan toch wel dat ze bij de KNVB wakker worden en dat niet toelaten. De bond is niet tevreden over de huidige situatie in het betaalde voetbal. Dan ga je toch niet de poort openzetten om amateurclubs toe te laten? Dat komt niet ten goede aan het profniveau. Het beste voorbeeld is Achilles’29, dat als eerste doorstroomde. Het heeft die club alleen een bak ellende opgeleverd.”

Gerenommeerd
Buijs kijkt liever terug op de geweldige week die hij met zijn team achter zich weet. “Het was ongekend en geweldig. Wij rollen eerst het gerenommeerde De Treffers met 5-0 op. Daarna schakelen wij een top Jupiler League-club uit. De 0-2 winst bij VVSB zet ik in datzelfde rijtje, want dat is toch geen kinderachtige club. Ik geef mijn spelers nogmaals een heel groot compliment.”

Buijs heeft in de genoemde serie wedstrijden flink moeten schuiven binnen zijn team. “Bij mij komen alleen jongens in aanmerking om te spelen als zij honderd procent fit zijn. Zij moeten niet gaan dromen en denken dat zij op dit niveau op negentig procent hun wedstrijd kunnen spelen. Daarom was ik zaterdag zo blij dat Jakoba zelf aangaf niet volledig fit te zijn. Hij heeft twee keer geweldig gespeeld, maar nu kreeg Berry Sonnenschein de kans.”

Buijs had Sanny Moteiro vrijaf gegeven omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen. Hij is zondag vader van een dochter geworden.

Mogelijkheden
Danny Buijs wil nog niet ingaan op vragen over zijn eigen situatie. Hij verlaat Kozakken Boys immers na vier seizoenen. “Ik richt mij vooralsnog volledig op de ‘boys’ en de cursus. Over een paar weken ga ik eens kijken wat voor mogelijkheden er zijn.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden & Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30