Kerkwijk start competitie met reeks tegen streekrivalen
Kerkwijk start competitie met reeks tegen streekrivalen regio-voetbal.nl

Kerkwijk start competitie met reeks tegen streekrivalen

Nieuws 17 keer gelezen

KERKWIJK - Het wordt dit seizoen voor Kerkwijk direct buigen of barsten. Zaterdag vormt Brakel het eerste obstakel in een openingsreeks met maar liefst drie derby's.

De duisternis is ingevallen op sportpark De Drie Morgen, waar het eerste elftal wat vroeger gestopt is met trainen. "Veel jongens hebben klachten overgehouden aan de bekerwedstrijd van zaterdag", legt Hans van Gameren uit.

Het kunstgras in Den Dungen is Kerkwijk dan misschien niet goed bekomen, toch spreekt de nieuwe trainer van een goede voorbereiding. Bovendien ziet hij dat de jeugd de toekomst heeft bij Kerkwijk; iets waar de 57-jarige coach uit Opijnen al sinds jaar en dag waarde aan hecht bij de keuze van zijn volgende club: "Kerkwijk is op Nivo Sparta na één van de weinige clubs hier in de regio die een JO19-, een JO17-, een JO15- en een JO13-team heeft. Dat wil wel zeggen dat er toekomstmuziek in zit."

Ook dit seizoen zal Van Gameren al een beroep doen op de 'jonge snuiters', zoals hij ze liefkozend noemt. "Dan zullen de oudere spelers die gasten mee moeten gaan trekken. Maar besef wel; de jongere generatie moet het ook accepteren wanneer er iets gezegd wordt. Je ziet tegenwoordig overal; een weerwoord is snel gegeven."

Scherp
Behalve Van Gameren zijn ook 'oudere spelers' Johan Dingemans (31) en Jorèl Helderman (27) aangeschoven in de bestuurskamer. De twee zijn de meest geroutineerde spelers in de selectie van Kerkwijk. Zij hebben dan ook al menig trainer zien komen en gaan. Toch denkt Dingemans dat de gedisciplineerde Van Gameren wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien.

"Vroeger gebeurde het nog wel dat spelers op een training vijf minuten later kwamen 'aanschijten'. Dat werkt niet. Nu trainen we een kwartier later, zodat iedereen op tijd kan zijn. Iedereen gaat ervoor, komt trainen en is donders fanatiek."

Helderman vult aan: "Natuurlijk, het op tijd komen voor een training zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar dat is het lang niet altijd geweest. Iedereen is nu scherp en het is zaak dat iedereen twee keer blijft trainen. Ook wanneer je buiten de boot valt of als er niks op het spel staat." En daarmee stipt Helderman een cruciaal punt aan.

Iets extra's
In de voorgaande seizoenen deed Kerkwijk immers zelden mee om de knikkers, waardoor de motivatie ook te wensen overliet. Toen het programma van de vierde klasse bekend werd, zal er op 'De Drie Morgen' dan ook het nodige gejuich zijn opgegaan. Met achtereenvolgens Brakel-thuis, Well-uit en Zuilichem-uit staan er affiches om te watertanden op de rol. Deze reeks kan nu al bepalend zijn voor de rest van het seizoen. Het mag immers een publiek geheim heten dat Kerkwijk in derby's standaard beter voor de dag komt, dan tegen 'gewone' vierdeklassers.

Routinier Dingemans, die zelf overigens kampt met een blessure aan zijn achillespezen, beaamt dat: "In de derby's kunnen we iets extra's." Daar is Helderman het mee eens: "Voor die potjes hoeven we ons niet op te laden, dat gaat vanzelf. Er is een groot verschil tussen thuis spelen tegen GVV'63 waar de lijn ramvol staat, of uit bij Vianen waar twee man langs de kant staat."

Prijsje
Mede daarom kan Van Gameren het belang van de eerste drie duels niet genoeg benadrukken: "Het wordt heel belangrijk hoe goed we daar doorheen komen. Voor de groep, voor de vereniging. En voor mij als trainer natuurlijk ook. Je zag het bij meneer De Boer; na vier maanden waren ze op hem uitgekeken. Als je wint, win je met zijn allen, maar als je verliest, verlies je als trainer. Dat hoort erbij. Maar goed; we gaan voor een prijsje. Als we compleet zijn en we spelen zes of zeven wedstrijden op het scherp van de snede, dan ben je misschien al spekkoper."

En dat geeft ook weer een extra stimulans geeft Helderman aan: "Dan is het voor zo'n uitwedstrijdje bij Vianen ook niet meer zo moeilijk om de motivatie te vinden. Als we goed door die reeks derby's heen komen, waarom kunnen we dan niet hetzelfde als wat Vuren en Herovina vorig seizoen deden?"

Op de vraag of dit dan hét uitgelezen moment is voor Kerkwijk om te oogsten antwoordt Dingemans besmuikt lachend: "Ja, natuurlijk willen we nu oogsten. Maar dat ga ik hier niet tegen jou zeggen, hè."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden