GVV’63 gaat maatregelen nemen tegen overlast en vernielingen
GVV’63 gaat maatregelen nemen tegen overlast en vernielingen regio-voetbal.nl

GVV’63 gaat maatregelen nemen tegen overlast en vernielingen

Nieuws 5 keer gelezen

GAMEREN – Op het sportpark van GVV’63 zijn tal van vernielingen aangericht. Onder meer het kunstgrasveld, de banken in de dug-out en de lampen hebben er flink aan moeten geloven. De club en de gemeente gaan daarop maatregelen nemen, zo maakte voorzitter John Biesheuvel vrijdag aan Regio-Voetbal bekend.

Het is een langlopend probleem; de vernielingen en overlast op sportpark Maartenshof in Gameren. Sterker nog, al een jaar nadat het complex met het kunstgrasveld werd opgeleverd (augustus 2013), zijn de ongeregeldheden niet van de lucht, stelt Biesheuvel. 

“Tijdens het seizoen gebeurt er niet zoveel, maar juist tijdens de vakantieperiodes is het raak. We hebben afgesproken dat het sportpark een openbaar karakter heeft, maar dat heeft een hoop vernielingen en overlast opgeleverd. We zijn er al drie jaar lang mee bezig om de problemen te kanaliseren, maar dat is moeilijk als mensen het kennelijk erg lastig vinden om andermans eigendommen met rust te laten en totaal geen respect tonen.”

Treiteren
Waar GVV’63 met het openbaar stellen van het complex vooral de jeugd uit Gameren en Nieuwaal wilde bedienen, zijn het juist nauwelijks de eigen jongeren die gebruik maken van het sportpark. Integendeel: “Zeker tachtig tot vijfentachtig procent van de jongeren komt elders vandaan. Het gebeurt regelmatig dat jeugd uit Gameren weggepest en getreiterd wordt door jeugd van onder de 18, maar ook van 18 jaar en ouder, waarvan is gebleken dat een behoorlijk contingent uit Zaltbommel komt. Ik zou willen dat het mijn leden waren, dan kunnen we zelf sanctioneren. Dan weet ik zeker dat het gauw klaar is, want we schromen niet om passende maatregelen te treffen.”

Wrang
De schade van de vernielingen, die inmiddels duizenden euro’s bedraagt, komt vooralsnog voor rekening van de leden van de voetbalvereniging uit Gameren, maar daar wil Biesheuvel een stokje voor steken: “Het zou natuurlijk heel erg wrang zijn als je dit als club zelf moet gaan bekostigen. Het is niet de oplossing dat de vereniging alle schade voor de kiezen krijgt. Je kunt moeilijk de contributie ineens met een paar tientjes verhogen.”

Camera's
En dus is de voetbalvereniging in samenspraak met de gemeente Zaltbommel tot een aantal maatregelen gekomen, te weten het handhaven van de openings- en sluitingstijden (van tien uur ’s ochtends tot acht uur ’s avonds), met ingang van komende maandag. Ook zal het complex op zondag gesloten blijven, al moet dat formeel nog overeengekomen worden.

Over het bekostigen van de schade is GVV’63 nog in gesprek met de gemeente. Bovendien wordt er nog overleg gevoerd over de vraag of handhavers direct mogen verbaliseren wanneer dat nodig is. “We hebben flink wat maatregelen de revue laten passeren. We zouden bijvoorbeeld heel graag camera’s zien, dan kunnen we handelend optreden aan de hand van beelden. De pakkans is nu heel erg klein. Ze zeggen zelf ook: ‘als de politie komt gaan we gewoon weg’, om vervolgens een half uur later weer terug te komen. Dat is de teneur.”

Triest
Het terugdraaien van het openbare karakter van het sportpark is volgens Biesheuvel het laatste redmiddel: “Dat is het uiterste middel, maar als het uiteindelijk niet anders zou kunnen, dan heb je geen keuze. Dat moet je niet willen. We willen graag als vereniging de gemeenschap in Gameren en Nieuwaal ter wille zijn. Er is niets leuker dan die kleine gastjes en grotere gasten die lekker aan het voetballen zijn, daar is helemaal niks mis mee. Als je daar het plezier van af ziet spatten doet je dat gewoon goed. Maar kennelijk is er een categorie jongeren die daar anders over denkt. Als dit de norm is, en dat is het in heel veel situaties, dan vind ik dat bijzonder triest.”

[[{"fid":"40877","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"link_text":"Embedded rich media on Facebook","attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 1 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 2 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 9 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 11 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 16 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 17 uur geleden