De Zwerver ontslaat Jan Verveer, assistent en leider ook weg
De Zwerver ontslaat Jan Verveer, assistent en leider ook weg regio-voetbal.nl

De Zwerver ontslaat Jan Verveer, assistent en leider ook weg

Nieuws 9 keer gelezen

KINDERDIJK - Jan Verveer is niet langer hoofdtrainer van De Zwerver. Het bestuur van de in degradatienood verkerende zaterdagderdeklasser heeft vandaag (dinsdag) per direct afscheid genomen van de coach. Verweer was bezig aan zijn tweede seizoen bij de Kinderdijkers.

“Dit is alles behalve leuk”, reageert Verveer op zijn ontslag. “Sterker nog: ik vind het enorm vervelend. Ik ben Kinderdijker, dus doet het extra pijn. Ik zie natuurlijk ook wel dat de resultaten niet in mijn voordeel spreken. We hebben veel gelijk gespeeld en een aantal cruciale nederlagen geleden. Het bestuur zag waarschijnlijk het doembeeld van een nieuwe degradatie opkomen en hoopt met een andere trainer voor de groep alsnog het tijd te kunnen keren."

"Ik hoop dat De Zwerver zich zal handhaven, maar weet ook dat dat heel moeilijk zal worden. Vorig seizoen waarschuwde ik al dat we het ook in de derde klasse lastig zouden krijgen. Dat werd destijds door sommige mensen als ‘negatief’ ervaren, maar kijk waar De Zwerver nu staat: op de één na laatste positie in de derde klasse C.”

Twijfels over chemie
Voorzitter Arjan van Gemeren stelt dat het bestuur van De Zwerver met ‘pijn in het hart’ tot zijn beslissing kwam. “Dat heeft alles te maken met de persoon én de trainer Jan Verveer: beiden achten we hoog, dat wil ik voorop stellen. We constateerden echter ook dat ons eerste elftal weinig punten heeft behaald en ook na de winterstop maar niet op gang wil komen. Ook hadden we wat twijfels over de chemie tussen team en trainer. We vonden dat we moesten ingrijpen en hebben dat ook gedaan. Het is zoals het is.”

Niet alleen Jan Verveer is vertrokken uit de technische staf van De Zwerver, ook Gerrie Slagboom zit niet langer op de bank. Hij verklaarde zich solidair met Verveer. Hetzelfde geldt voor elftalleider Kees van Es.

Opvolger nog niet bekend
Wie er komende donderdag voor de groep staat, is nog niet bekend. “We gaan naarstig op zoek”, zegt voorzitter Van Gemeren. “Er zal ongetwijfeld een oplossing komen. We hebben in ieder geval de mazzel dat er zaterdag geen wedstrijd op het programma staat. Dat geeft iets meer ruimte.”

Voor volgend seizoen is Edward Knook al vastgelegd als nieuwe trainer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30