Kwestie van aanhaken of afhaken voor Groot-Ammers en Schelluinen
Kwestie van aanhaken of afhaken voor Groot-Ammers en Schelluinen regio-voetbal.nl

Kwestie van aanhaken of afhaken voor Groot-Ammers en Schelluinen

Nieuws 10 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - In de 4e klasse E staan Groot-Ammers en Schelluinen in de bovenkant van de middenmoot. Maar de ambities van beide Alblasserwaardse clubs reiken verder: richting 3e klasse. In de onderlinge semiderby van zaterdag 26 november is het dan ook een kwestie van aanhaken of (in elk gval voorlopig) afhaken.

SteDoCo wil nog maar niet losraken van de onderkant van de derde divisie. De komende weken richting winterstop zal dan ook een goede serie moeten worden neergezet en gezien de tegenstanders behoort dat ook tot de mogelijkheden. Zaterdag doemt hekkensluiter Huizen op. Winnen is het Hoornaarse devies.

Hoofdklasser Sliedrecht staat er nog zorgelijker voor. Tegenstander RVVH is een middenmoter, dus Sliedrecht zou zich daar goed in moeten kunnen vastbijten.

In 1C is het bed opgeschud en is Nieuw-Lekkerland voorlopig teruggevallen naar de middenmoot. De verschillen zijn echter niet groot, dus winst op nummer voorlaatst Zuidland doet de Lekkerlanders weer stijgen op de ranglijst.

Blessureleed
SV Meerkerk is thuis dit seizoen ijzersterk, maar kampt wel met blessureleed. Zo zijn onder anderen aanvoerder Gert-Jan Koekkoek (operatie) en Bart Koomans (enkelblessure) tot de winterstop niet inzetbaar. Tegenstander Nivo Sparta valt tot nu toe behoorlijk tegen, maar moet gezien het spelerspotentieel veel beter kunnen. Gaat Meerkerk het lastig krijgen op 't Hoog, of blijft de fraaie thuisreeks intact? GJS pakt de punten eveneens vooral op eigen veld en rekent dan ook op een zege op streekgenoot Hardinxveld, dat gezien de ranglijstpositie zorgen kent.

[[{"fid":"32503","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","attributes":{"alt":"Vooruitblik GJS - Hardinxveld","class":"media-element file-wysiwyg"}}]]

In de westelijke 2e klasse moet Papendrecht er voor waken niet verder weg te zakken. Aan het bezoekende Pelikaan zal Papendrecht de handen echter wel vol krijgen. Alblasserdam geeft nog niet op, maar het bezoek aan titelkandidaat Heerjansdam lijkt op voorhand een haast onmogelijke opgave te worden.

Aansluiting
Het valt dit keer mee met de derby's in 3C. De Zwerver-Drechtstreek mag wel tot die categorie gerekend worden. De inzet is duidelijk: Drechtstreek wil bovenin aansluiting houden en de Kinderdijkers willen het gat met de rode streep niet kleiner laten worden. Ameide krijgt SC Everstein op bezoek, een uitgelezen kans om definitief een punt te zetten achter een mindere reeks. Streefkerk moet EBOH kunnen hebben en datzelfde geldt voor De Alblas tegen het bezoekende ZBC'97. HSSC'61 krijgt een kluif aan IFC, de ploeg in vorm.

In 3D is SVW favoriet tegen Haaften en zal Unitas er alles aan doen om Sparta'30 te achterhalen. Bij winst is het gat gedicht.

Topper
ASV Arkel speelt in 4D weer een topper. Op bezoek bij MVV'58 moet het gevaar Morris van den Brink worden beteugeld. In de titelrace kan Arkel zich eigenlijk geen puntenverlies veroorloven. Lekvogels heeft op eigen veld tegen TEC de beste papieren.

Peursum treft in 4D in TSVV Merlijn een pittige opponent. SV Noordeloos zal Dubbeldam in de kraag willen vatten en Raptim aast op een verrassing tegen DFC.

Zondag
Met nog een wedstrijd tegoed lonkt voor Unitas de tweede plek. Maar dat moet er zondag op eigen veld wel van VOAB gewonnen worden.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• De clubs uit Wijk en Aalburg gaan samenwerken.
NOAD'32 en Wilhelmina'26 gaan tóch door met gezamenlijke jeugdteams 3 uur geleden
Logo
• HSSC-trainer Robin van Holst.
HSSC'61-trainer Robin van Holst: 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet aan moet denken dat we degraderen' 3 uur geleden
Afbeelding
Dennis Stam stapt over van Dubbeldam naar buurman EBOH 3 uur geleden
Afbeelding
Vacature: trainer tweede elftal BRC'24 vacature 16 uur geleden
• Eltson Silva Vieira in duel.
Eltson Silva Vieira gaat Schelluinen versterken 20 uur geleden
Afbeelding
Fortuna Sittard speelt benefietduel tegen vv Alblasserdam: opbrengst voor verduurzaming sportpark gisteren