Benefietdag bij VV Sleeuwijk voor Support Casper
Benefietdag bij VV Sleeuwijk voor Support Casper regio-voetbal.nl

Benefietdag bij VV Sleeuwijk voor Support Casper

Nieuws 7 keer gelezen

SLEEUWIJK • Dat uit verdrietige omstandigheden soms mooie initiatieven ontstaan, bewijst VV Sleeuwijk. Op 25 juni houden zij een benefietdag voor Support Casper.

Eigenlijk hadden ze bij de voetbalvereniging de benefietdag liever niet gehouden. Want dat zou betekenen dat Johan Ruiter, al jaren lid en zeer betrokken bij de vereniging, niet ziek was geworden en nu nog in leven zou zijn. "Eigenlijk is het balletje gaan rollen toen hij ziek werd", vertellen Edwin van der Poel en Danny Biemans. Samen met Jacco Paans en Hans van Andel hebben zij het initiatief genomen voor de benefietdag op 25 juni.

"Johan zat eind vorig jaar niet lekker in zijn vel. Eind januari kwam de vernietigende uitslag: hij had alvleesklierkanker." Toen de mannen dat hoorden zijn zij zich meteen gaan verdiepen in het verloop van de ziekte, en de mogelijkheden voor behandeling. "Johan heeft geïnformeerd naar behandelmethoden in België en Duitsland. En ook kwamen we al snel achter het bestaan van de stichting Support Casper. Helaas was Johan al te ziek om door deze arts behandeld te worden."

Anders
Professor doctor Casper van Eijck van het Erasmus MC, en clubarts bij Feyenoord, werkt al meer dan 25 jaar met alvleesklierpatiënten. De arts is specialist op het gebied van alvleesklierkanker en vastbesloten om het overlevingspercentage van deze vorm van kanker fors te verhogen. Samen met zijn team van experts gelooft hij dat het anders kan.

"Casper wil zich bij zijn onderzoek niet laten leiden door de farmaceutische industrie, hij doet zelf onderzoek. Maar dat moet dus ook zelf bekostigd worden. Toen Johan werd getroffen door de ziekte zijn wij ons ook in gaan lezen. En we wilden graag wat doen. Omdat Stichting Support Casper onderzoek doet naar de ziekte en mogelijke behandelingen, willen wij ons er graag voor inzetten." Eind februari beginnen de plannen voor de organisatie van de dag al wat meer vorm aan te nemen. "We zijn klein begonnen, maar uiteindelijk is het nu inmiddels uitgegroeid tot iets groots."

Boost
Johan zal het allemaal helaas niet meer meemaken. "We vonden het moeilijk om hem te vertellen dat we de dag eind juni zouden gaan houden. Er was natuurlijk grote onzekerheid over hoe de ziekte zich bij hem zou ontwikkelen. We hoopten ergens dat hij dat misschien nog zou halen. De waarheid heeft ons echter keihard ingehaald. Tien weken na de diagnose, eind maart, is Johan overleden."

In overleg met de vrouw en kinderen van Johan besluiten de organiserende mannen om de benefietdag toch door te laten gaan. Sterker nog: "Uiteindelijk is het ook een boost geweest om deze dag groots neer te zetten en zoveel mogelijk geld op te halen."

Voetvolleytoernooi
Traditioneel wordt bij VV Sleeuwijk in juni het Bas Klop beachvoetvolleytoernooi gehouden. De opbrengst van dit toernooi gaat naar een goed doel. "Het leek ons een mooie gelegenheid om die twee dingen nu te combineren, dus het voetvolley en de benefietdag. De opbrengsten van de dag, inclusief de omzet van de kantine, gaat naar Support Casper."

De heren hopen natuurlijk een enorm bedrag binnen te halen en aan hun inspanningen zal het zeker niet liggen. Naast het voetvolley gedeelte, waar achttien teams aan mee kunnen doen, wordt er ook een voetbaltoernooi gehouden. "Daar doen acht teams uit de regio aan mee, van wie de meesten een link of een band met Johan hebben."

De benefietdag begint 25 juni om 10.00 uur op De Roef, en gaat door tot in de late uurtjes. Naast het sporten staat er nog veel meer op het programma. Zo zijn er springkussens, is er een veiling èn een verloting en kan er van alles gegeten en gedronken worden. Als het sportieve gedeelte is afgelopen, is het tijd voor een feestavond met optredens van artiesten uit de regio, zoals Johnny Gold.

Verrassingen
"Er zullen tijdens de dag ook nog diverse verrassingen op stapel staan. We zijn namelijk bezig om enkele prominenten naar Sleeuwijk te krijgen. En we hopen dat een van de scheidsrechter uit de eerste of eredivisie de finale van het toernooi zal willen komen fluiten." Hoogtepunt van de dag wordt uiteindelijk echter toch de overhandiging van de cheque, zoals het er nu naar uitziet aan dokter Casper zelf. Natuurlijk hopen de mannen dat daar een bedrag met minimaal vier en misschien zelfs vijf cijfers op zal staan. Alles voor baanbrekend onderzoek tegen alvleesklierkanker.

www.supportcasper.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden