Belangrijke testcase Achilles Veen tegen Eemdijk
Belangrijke testcase Achilles Veen tegen Eemdijk regio-voetbal.nl

Belangrijke testcase Achilles Veen tegen Eemdijk

Nieuws 67 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA – Komend weekend volgt de tweede speeldag na de winterstop. Met name voor Achilles Veen een belangrijke testcase. De manschappen van trainer Johan van Bijsterved schurken dit seizoen tegen het rijtje met topploegen aan in de hoofdklasse. Dan zitten ze er weer bij en dan worden ze weer overvleugeld. Zo ook afgelopen zaterdag tegen Ajax.

Is de ploeg uit Veen nu wel of niet in staat om voor de prijzen te gaan, is de vraag. Ze zullen het zelf moeten laten zien in de testcase zaterdag op De Hanen Weide tegen nummer vier Eemdijk. Met een driepunter staan ze weer bij de kanshebbers. Anders zakken ze door het ijs.

In de topklasse zal Kozakken Boys op z’n qui vive moeten zijn. De Werkendammers staan weer op de tweede plaats en hebben koploper Katwijk in het vizier. De tegenstander zaterdag op De Zwaaier is echter een linkebal met Capelle, dat afgelopen zaterdag titelkandidaat Spakenburg versloeg. Het wordt dus flink op de tanden bijten voor de ‘Boys’, die alleen gebaat zijn met de volle buit.

Kielhalen
In de eerste klasse zal GDC zich er op moeten richten om degradatie te ontlopen. De mouwen flink omhoog dus in Eethen tegen Geinoord.

De tweede klasse blijft een moordkuil. Koploper Almkerk voelt de achtervolgers in de nek. Dus zit er maar één ding op en dat is blijven winnen. Aan de Sportlaan moet SC Amstelwijck aan de zegekar worden gebonden. Wilhelmina’26 heeft de weg naar klassebehoud ingezet. De Wijk en Aalburgers moeten nu directe concurrent De Zwerver in Kinderdijk kielhalen. Voor GRC’ 14 wordt het spitsroeden lopen bij GJS en Altena krijgt het ook lastig bij Tricht.

Titelstrijd 3D
Waar het zeker gaat vlammen is in de derde klasse D. Sleeuwijk neemt het op tegen Sparta’30. Beide ploegen kunnen de verwachtingen nog niet waarmaken. Strijd zal er zijn om de punten op De Roef. Dat is zeker. Bij NOAD’32 wordt het spannend. De Wijk en Aalburgers zullen koploper Zuilichem beentje willen lichten en zich weer volop in de strijd om de titel willen mengen. Woudrichem begint aan een inhaalrace. Te beginnen met een driepunter bij SV Capelle. 

Zondag
Op zondag begon HHC’09 met een punt bij SC Emma. Willen de Heusdenaren zich nog laten gelden, dan past een driepunter tegen VCW beter. Be Ready zal karakter moeten tonen in de rivierderby tegen Right’Oh en Dussense Boys gaat De Schutters een lesje raak schieten leren.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden