Van Gameren verwacht snelle terugkeer bij Well
Van Gameren verwacht snelle terugkeer bij Well regio-voetbal.nl

Van Gameren verwacht snelle terugkeer bij Well

Nieuws 47 keer gelezen

WELL – Well-trainer Hans van Gameren hoopt in februari weer de trainingen van de selectie van WSV Well te leiden. De oefenmeester die twee weken geleden werd getroffen door een hartinfarct, begint volgende week met revalideren.

Maandag 11 januari openbaarden zich de eerste verschijnselen. Zijn arm voelde zwaar, “alsof er de hele dag iets aan gehangen had.” Donderdagochtend meldde hij zich bij de huisarts die hem voor de zekerheid aanmeldde voor een fietstest. Terug op het werk breidde de pijn uit naar zijn schouder en borst. De huisarts verwees hem meteen door naar het ziekenhuis in Tiel waar een hartinfarct werd vastgesteld. Vrijdagochtend werd Van Gameren gedotterd in het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Nog dezelfde dag werd hij teruggebracht naar Tiel waar hij tot en met zondag op de hartbewaking werd gehouden. Inmiddels is de trainer alweer ruim een week thuis bij zijn gezin in Opijnen.

Twee stents
Twee bloedvaten waren grotendeels dichtgeslibd. De patiënt zelf was compleet verbaasd over de diagnose. “Natuurlijk, je hebt hartinfarcten in allerlei gradaties, maar afgezien van de pijn op de borst, had ik geen enkele concrete aanwijzing. Ik transpireerde niet zoals velen wel doen, ik zag niet grauw, ik voelde me niet moe, ik ben niet in elkaar gezakt. Dus logisch dat ik dacht: een hartinfarct, ik? In het ziekenhuis zijn twee stents geplaatst en meteen was de pijn op de borst weg.”

De artsen stelden bij het plaatsen van de stents meteen vast dat de 54-jarige Van Gameren in zijn leven zuinig is geweest op zijn lichaam. “Op de een of andere manier konden ze zien dat ik nooit gerookt heb, nooit gedronken, en ook over een zekere basisconditie beschik. Misschien dat het ook daarom is meegevallen, ook omdat mijn huisarts en ik er op tijd bij waren. De arts denkt dat de opgelopen schade minimaal is. Ik voel me de koning te rijk dat het zo gelopen is.”

Positieve instelling
Inmiddels loopt hij trouw zijn dagelijkse wandelingetje door het dorp. Hij kijkt enthousiast uit naar de revalidatietrainingen waar de lichamelijke inspanningen zullen worden opgevoerd. Over maximaal drie weken verwacht hij zijn werk te hervatten en ook bij Well weer voor de groep te staan. Het is zijn positieve instelling die een snelle rentree bespoedigt, denkt hij.

“Ook op de zaak wordt gezegd: jongen, doe even rustig aan. Maar al met al zijn er toch een paar weken voorbij als ik begin met revalideren. Ik vind het erg fijn om na drie weken weer een collega de hand te kunnen schudden. Mijn vrouw en ik zijn daarin hetzelfde: je moet vooruitkijken. Natuurlijk heeft dit even tijd nodig, maar je komt er niet makkelijk uit als je maar in de put blijft zitten. Dat is een instelling die ik van huis uit met de paplepel ingegoten heb gekregen: niet zeuren, maar werken.”

Natuurlijk: hij is zich rot geschrokken. “Ik besef dat ik door het oog van de naald ben gekropen. Er zijn er zat die ’s nachts in hun slaap heengaan en er zijn er die alle geluk van de wereld hebben. Ik ben blij dat de huisarts op tijd heeft ingegrepen en dat ik zelf op tijd naar de huisarts ben gegáán. Wat ik al jaren roep tegen mijn eigen spelers, klopt helemaal: luister naar je lichaam als je een blessure vermoedt, ik ben blij dat ik ook goed heb geluisterd.”

In- én ontspanning
Well won zaterdag zonder Van Gameren met 2-1 van Lekvogels waarmee de staartploeg van 4C de laatste plaats overdeed aan TEC. Het hartinfarct volgde een maand nadat de trainer tot een akkoord kwam met vv Brakel. De overeenkomst zou na de nieuwjaarsreceptie in Brakel worden getekend, maar de hartproblemen gooiden roet in het eten. Tijdelijk, want de overeenkomst zal binnenkort alsnog met een handtekening worden bekrachtigd.

“Dit infarct legt mijn komst naar Brakel geen strobreed in de weg. Een druk leven? Naast mijn baan heb ik het gewoon nodig om op dinsdag- en donderdagavond op het veld te staan. Trainer zijn zorgt tegelijkertijd voor een stukje in- én ontspanning.”

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) 4 uur geleden
• Sleeuwijk - Nivo Sparta (2-3).
Selectie Sleeuwijk blijft intact 17 uur geleden
• WNC won in Almkerk met 1-3.
WNC en Almkerk strijden om tweede plaats, Heukelum op bezoek bij Altena voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 22 uur geleden
Afbeelding
Middenvelder Luc van Dongen (SCO Oosterhout) derde nieuweling bij Be Ready gisteren
Afbeelding
Emre Gülpinar tweede nieuwkomer voor Unitas (zat) 3 mei, 07:52
• DCV - Nieuw-Lekkerland.
Bij Nieuw-Lekkerland - DCV en Hardinxveld-Sleeuwijk is het zaterdag 'do or die' voorbeschouwing Alblasserwaard 3 mei, 07:15