Virgil Breetveld: 'Niet alleen de laatste vier maanden tellen'
Virgil Breetveld: 'Niet alleen de laatste vier maanden tellen' regio-voetbal.nl

Virgil Breetveld: 'Niet alleen de laatste vier maanden tellen'

Nieuws 20 keer gelezen

HOORNAAR - "De samenwerking bevalt beide kanten, uitstekend zelfs, zegt SteDoCo-trainer Virgil Breetveld over de contractverlenging voor onbepaalde tijd.

"We zijn 2,5 jaar gelden gestart en gelukkig wordt er niet naar de huidige stand op de ranglijst gekeken. Niet alleen de laatste vier maanden tellen. Maar ook het eerste seizoen toen we onverwachts de nacompetitie haalden en het voorbije voetbaljaar, waarin we tegen alle verwachtingen in kampioen werden. Vanaf dat moment stond trouwens een eventuele verlenging van mijn verblijf in Hoornaar op de agenda. Niet altijd formeel, maar vaak tussen neus en lippen door bespraken we de gang van zaken. En dat blijven we doen, want een contract voor onbepaalde tijd is na drie jaar een wettelijke verplichting. In ieder geval geen vrijbrief. Elk jaar in december zullen we de situatie tegen het licht houden. Waarbij ik blijf zeggen dat de opbouw van de club belangrijk is.”

Leider
De Dordtse oefenmeester is blij dat op deze manier het vertrouwen in elkaar is uitgesproken. "Na de forse nederlaag in Katwijk heb ik aangegeven dat ik een leider miste in het veld, een speler die mijn team op sleeptouw kan nemen. Met Shelton Martis in de basis wonnen we twee wedstrijden op rij en dat is niet voor niets. In zijn derde wedstrijd kreeg hij na vijf minuten rood. Na de winterstop, als hij weer hersteld is van een operatie aan zijn meniscus, hoop ik weer te kunnen beschikken over Shelton. Net als op termijn over Giovano Godeken. Het zijn twee belangrijke spelers voor SteDoCo. Vorig seizoen hadden we het vermogen om een dergelijk verlies op te vangen, maar in de Topklasse lukt dat niet. Maar de onderste ploegen staan dichtbij elkaar en handhaving kan nog steeds. Maar dat kunnen we niet tot in mei blijven zeggen."

Strijd
Breetveld (48) predikt daarom meer strijd. "Net als voorgaande jaren ligt daar onze kracht en dat beseft de spelersgroep heel goed. Kozakken Boys, Spakenburg en normaliter IJsselmeervogels zijn de betere ploegen in onze klasse, maar met passie en inzet moeten we ver kunnen komen. Niet zoals afgelopen zaterdag tegen DVS’33,  toen gaven we tegen deze overigens fantastisch spelende ploeg niet thuis. Komende zaterdag tegen Spakenburg wordt het lastig, maar de laatste thuiswedstrijd tegen Capelle moet alles opzij in deze laatste wedstrijd voor de winterstop. Ze staan op dit moment maar drie punten op ons voor."

Niet op trainingskamp
Overigens gaan de Alblasserwaarders niet op trainingskamp. "We hebben het een en ander besproken met de TC, maar dit jaar bereiden we ons in Hoornaar voor op de tweede seizoenshelft. Na zaterdag 19 december krijgen de spelers even rust. Op zaterdag 2 januari hervatten we de trainingen, spelen we een week later thuis tegen Prestige Sport en op dinsdag 12 januari tegen LRC Leerdam. Zaterdag 16 januari gaan we naar Sneek."

Theo Sprong

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 8 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30