Woudrichem broedt op stappen tegen supporters
Woudrichem broedt op stappen tegen supporters regio-voetbal.nl

Woudrichem broedt op stappen tegen supporters

Nieuws 17 keer gelezen

WOUDRICHEM • Voetbalvereniging Woudrichem broedt op maatregelen tegen twee supporters die anderhalve week geleden hun handen niet thuis konden houden tijdens de ontspoorde wedstrijd tegen SVW. Dat laat voorzitter Kees Braat van de zaterdagderdeklasser weten na intern onderzoek naar de vechtpartij die de wedstrijd na het laatste fluitsignaal deed ontsporen.

Het bestuur van vv Woudrichem sprak in de nasleep van de vechtpartij een kleine vijftien getuigen. Uit deze gesprekken is volgens Braat gebleken dat twee supporters zich ernstig hebben misdragen. Woudrichem gaat in afwachting van een uitspraak van de KNVB bekijken of het tweetal een tijdelijk toegangsverbod tot het complex krijgt of mogelijk zelfs wordt geroyeerd.

Het bestuur van vv Woudrichem leverde afgelopen vrijdag diverse getuigenverklaringen in bij de KNVB. Dat gebeurde nadat de voetbalbond Woudrichem-grensrechter Joop Viveen en de spelers Wilty Schaap en Maikel Nijst in staat van beschuldiging had gesteld op basis van het scheidsrechtersrapport na de bewuste vechtpartij. De zaak wordt volgende week mondeling door de KNVB behandeld.

Paraplu
Met de getuigenverklaringen probeert Woudrichem het aangeklaagde drietal vrij te pleiten en straf - een geldboete of puntenaftrek - te ontlopen. De grensrechter en twee spelers hebben volgens Braat niks of nauwelijks met de knokpartij te maken gehad. Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren dat op en rond het veld de vlam in de pan sloeg nadat een vader van een SVW-speler een begeleider van Woudrichem met een paraplu zou hebben geslagen. De twee aanhangers van Woudrichem gingen vervolgens voorop in de strijd.

Eerder schreven media al dat een misverstand tussen Viveen en SVW-speler Maurice Schopenhouer de achterliggende oorzaak van de vechtpartij was. Die lezing wordt door Braat onderschreven.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden