Unitas is er bijna
Unitas is er bijna regio-voetbal.nl

Nieuws 34 keer gelezen

DEN BOSCH - Unitas zaterdag boekte een verdiende en belangrijke overwinning op gastheer BVV (1-2).

Het eerste kwartier begon de formatie van scheidend trainer Richard van Gils wat nerveus aan de wedstrijd en had moeite om de bal in de ploeg te houden. Toch was de eerste mogelijkheid voor de roodbroeken, maar Patrick Zwart zag zijn vrije trap niet de juiste richting hebben.

In de 14e minuut claimde de thuisclub een strafschop, maar de prima leidende scheidsrechter R. Colle uit Leerdam zag hier niets in en liet gewoon doorspelen. Toch kwam de thuisclub in de 18e minuut op een 1-0 voorsprong. Een overtreding van Jordanis Moschatsis op de rand van het strafschopgebied leverde een vrije trap op. Anthony van Hassel krulde de bal om de muur; doelman Raymon den Haan toucheerde de bal nog wel, maar kon niet verhinderen dat de 1-0 op de borden stond.

Schuiver
Zeven minuten later kreeg Patrick Zwart een riante mogelijkheid om de partijen op gelijke hoogte te brengen, maar zag zijn inzet gesmoord worden door een been van de tegenstander. Toch kwam Unitas voor rust nog op gelijke hoogte. Tien minuten voor rust een prima aanval van Unitas waarbij Melvin de Groot prima aflegde op Christiaan van Herp, die met een schuiver de doelman van BVV kansloos (1-1).

Strafschop
De tweede helft was Unitas de bovenliggende partij, maar wist vooralsnog weinig kansen af te dwingen. Toch kwam Unitas in de 57ste minuut op voorsprong toen BVV binnen de beruchte lijnen hands maakte en de bal op stip ging. Patrick Zwart wist met dit buitenkansje wel raad en noteerde de 1-2.

De thuisclub probeerde het tij nog te keren, maar was niet meer bij machte om een bres te slaan in de hechte Unitas-defensie. De wedstrijd werd hierna wat grimmiger, maar de leidsman had er goed het oog in en moest wel enkele gele kaarten trekken om de wedstrijd in goede banen te leiden. Unitas was tevreden met dit resultaat, maar beseft terdege dat men er nog niet is. Al mag de status van tweedeklasser na de uitwinst eigenlijk niet meer uit handen worden gegeven.

(verslag: GVV Unitas)

• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 5 uur geleden
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 5 uur geleden
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 13 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 14 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 19 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 20 uur geleden