Rhelico blijft eenvoudig vierdeklasser
Rhelico blijft eenvoudig vierdeklasser regio-voetbal.nl

Algemeen 16 keer gelezen

RUMPT – Rhelico had in de nacompetitie weinig moeite om zich te handhaven in de 4e klasse. Na de 4-1 overwinning op Hedel in de eerste wedstrijd, won de ploeg uit Rumpt ook deel twee: 3-0.

Zo slaagde trainer Murat Tatli erin te bereiken waarvoor hij halverwege het seizoen werd aangesteld: Rhelico in de vierde klasse houden. “In de tweede seizoenshelft hebben we veel punten gepakt. Helaas deed de concurrentie dit op het eind ook, dus rechtstreekse handhaving zat er niet in”, zei Tatli. “Maar over 180 minuten nacompetitie is dit zeker een verdiend resultaat.”

Eenvoudig
De taak van Rhelico in het tweede duel tegen Hedel was op papier eenvoudig. Met de 4-1 voorsprong op zak, wilde de ploeg Hedel opvangen om zelf via counters gevaar te stichten. Hoewel Hedel wel enkele kansjes kreeg, kwam lijfsbehoud voor Rhelico nooit serieus in gevaar. Ook voor rust waren de beste kansen namelijk al voor de thuisploeg. Binnen vijf minuten stuitte Olof Schiltmans op Hedel-doelman Max Plugers. Ook Niels Zuurmond en Bertho van Lith moesten hun meerdere erkennen in de keeper van de gasten.

Counteren
Vijf minuten na rust kopte Bas van Rijnsbergen na een voorzet van Van Lith met een knappe kopbal maar net voorlangs. Van Lith zelf zag 1-op-1 met de keeper dat Plugers met zijn vingertoppen de bal nog net naast de paal kon duwen. Twintig minuten voor tijd was het uiteindelijk Niels Zuurmond die de ban brak. Bertho van Lith bood de aanvallende middenvelder een niet te missen kans: 1-0.

In de laatste minuten liep Rhelico vervolgens nog uit. Bij de 2-0 waren de rollen omgedraaid. Zuurmond gaf voor op Van Lith die na enkele missers nu wel scoorde. “Deze moest er ook echt wel in”, lachte Van Lith na afloop. “We hadden het vandaag niet heel moeilijk. We lieten Hedel komen en konden zelf counteren. Dat pakte aardig uit, al had ik nog wel wat meer kunnen scoren..”

Het slotakkoord was voor twee invallers. Cock de Jager gaf voor op Jan Bassa. De voor de geblesseerd uitgevallen Olof Schiltmans ingevallen Bassa werkte de bal met zijn bovenbeen in het doel: 3-0.

Veerkracht
Na een moeizame eerste seizoenshelft onder trainer Wim Looyen, Rhelico haalde voor de winterstop slechts acht punten, toonde de ploeg na de winter veerkracht. Na de komst van Tatli pakte Rhelico veel meer punten en eindigde zelfs als tweede in de derde periode. Directe handhaving zat er echter niet meer in.

“Maar we hebben met z’n allen keihard gewerkt om dit te behalen”, zei Tatli, die volgend seizoen bij Raptim aan het roer staat. “Ik heb hier ook met veel plezier kunnen werken. Alles was goed geregeld. Rhelico is een warme club die ik met opgeheven hoofd kan verlaten.”

Maarten van Hoogevest

• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 19 minuten geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 18 uur geleden
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 20 uur geleden
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00
Afgelopen weekend kwam alleen Calvin Homburg (Brederodes) tot een hattrick, Van Horik en Yildirim klimmen naar vijfde plaats 9 mei, 07:30