VVAC'er Gert-Jan de Wit: 'Dit is pure pech'
VVAC'er Gert-Jan de Wit: 'Dit is pure pech' regio-voetbal.nl

VVAC'er Gert-Jan de Wit: 'Dit is pure pech'

Nieuws 47 keer gelezen

GOUDRIAAN – VVAC'er Gert-Jan de Wit heeft aan de wedstrijd tegen Peursum een gebroken scheenbeen overgehouden. Bij een onschuldig duel om de bal vond een ongelukkige botsing plaats, waarbij het onderbeen van de verdediger werd geraakt. “Ze spreken van een mooie breuk”, aldus de pechvogel, wiens trouwdag op vrijdag 15 mei staat gepland.

Hoewel hij direct voelde dat het niet goed zat, dacht Gert-Jan de Wit niet meteen aan een breuk. “Ik moest eerder denken aan een spierblessure.” Pas in de kleedkamer kwam de aard van de kwetsuur beter aan het licht. “Ik legde m’n been op de bank en toen knakte die door. Samen met de verzorger kwamen we tot de conclusie dat het scheenbeen gebroken moest zijn.”

In het ziekenhuis in Gorinchem werden voor de zekerheid nog wel foto’s gemaakt en aan de hand daarvan kon definitief de diagnose worden vastgesteld. “Men spreekt van een mooie breuk, al klinkt dat raar natuurlijk. De breuk loopt horizontaal en hoeft niet geopereerd te worden.”

Trouwdag
Inmiddels zit er gips om zijn been vanaf de tenen tot tien centimeter boven de knie. “Ik moet m’n been omhoog houden en veel rusten. Natuurlijk moet ik nu ook medicijnen slikken tegen de pijn, maar dat valt redelijk onder controle te houden.”

Het gips zal waarschijnlijk een week of zes om zijn been moeten zitten, maar Gert-Jan hoopt dat er wel iets aangepast kan worden. “Halverwege mei staat namelijk mijn trouwdag gepland. Aan het eind van deze week gaan we bespreken of het mogelijk is om nieuw gips te plaatsen dat tot net onder m’n knie loopt, zodat ik wel mijn been kan buigen. Dat zou tijdens de bruiloft wel wat aangenamer zijn.”

Pure pech
Hij had het er nog met zijn vriendin over gehad. Als VVAC zich veilig zou hebben gespeeld in de derde klasse C, dan zou hij de voetbalschoenen niet meer aantrekken om zo niet het ongeluk op te zoeken. “Dit is pure pech. Maar je kan je natuurlijk ook niet wekenlang opsluiten. We gaan er gewoon alsnog voor zorgen dat het een hele mooie dag wordt.”

Marco van Vlijmen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 5 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 5 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 13 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 14 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 19 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 21 uur geleden