Dilettant breekt met trainer Peter van Buren
Dilettant breekt met trainer Peter van Buren regio-voetbal.nl

Dilettant breekt met trainer Peter van Buren

Nieuws 16 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK - Vierdeklasser Dilettant en trainer Peter van Buren zijn 'in goed overleg' uit elkaar gegaan. Zondagmiddag kreeg de Krimpense trainer de mededeling van bestuurslid Marc van der Linden dat Dilettant niet verder wil met de scheidende trainer. Van Buren stemde in met het ontslag. ,,Ik ben er niet rouwig om”, geeft hij eerlijk toe.

 

Volgens secretaris/pr-man Arie van Krimpen is het wangedrag van Van Buren niet langer toelaatbaar. ,,Hij kreeg in de wedstrijd tegen Streefkerk voor de derde keer dit seizoen de rode kaart. Dat is geen reclame voor je club. Je hebt een voorbeeldfunctie als trainer. Daarom is deze maatregel getroffen. Ik kreeg een app van Marc van der Linden over het verloop van de bespreking, want ik ben op bezoek in Maastricht. Voorzitter Michel Hendriks zit met een jeugdselectie van Dilettant een weekeinde op Texel, maar er is uiteraard telefonisch overleg geweest over de situatie. We moesten wel handelen.”

Overdreven
Volgens Van Buren was de rode kaart van de arbiter overdreven. De scheidsrechter riep mijn assistent en de elftalleider tot de orde toen zij aanmerkingen maakten op zijn leiding. Toen hij klaar was met zijn betoog, zei ik 'Dag scheids' en kon meteen vertrekken. Hij had ook al mijn grensrechter weggestuurd en wilde niet dat de elftalleider de vlag overnam. Een reservespeler heeft daarna de klus geklaard. Twee spelers, Maikel Meijerink en Jacco Zwijnenburg, kregen tweemaal geel en dus rood. Het was dus een gezellige middag.”

Van Buren lag eerder in de clinch met de het bestuur, maar wil daar niet over uitweiden. ,,Dat hebben we afgesproken.” Het bestuur van Dilettant stelt deze week een nieuwe interim-trainer aan. Richard Mank is aangetrokken om volgend seizoen de vierdeklasser met een reeks teruggekeerde spelers naar een hoger niveau te tillen.

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden