Biemans: 'Schoonhoven heeft beste papieren'
Biemans: 'Schoonhoven heeft beste papieren' regio-voetbal.nl

Biemans: 'Schoonhoven heeft beste papieren'

Nieuws 22 keer gelezen

NIEUWENDIJK - Altena is voortreffelijk uit de winterstop gekomen. De Nieuwendijkers behaalden maar liefst negentien punten uit de zeven gespeelde wedstrijden. Het doelsaldo is eveneens indrukwekkend: 21 doelpunten voor en twee tegen.

Vorig jaar ging Altena in de tweede klasse nog kopje onder. Het moest een stapje terug doen. Maar Altena lijkt hard op weg het verloren terrein te herwinnen. Voor directe promotie moet er dan nog wel afgerekend worden met Schoonhoven. En anders moet geprobeerd worden via de nacompetitie het opstapje te bewerkstelligen.

Trainer Harry Biemans wil er allemaal nog niet lang bij stil staan. “We bezien het van week tot week. Schoonhoven heeft nog steeds de beste papieren. Zij winnen ook gemakkelijk hun wedstrijden. We proberen ze wel te blijven achtervolgen”. 

Kraker
Op zaterdag 11 april staat de kraker Schoonhoven-Altena op het programma. “Dat kan, met nadruk op het woordje kan, een belangrijke dag worden, maar ikzelf kijk eerst naar de zaterdagen ervoor en in het bijzonder naar komende zaterdag. Dan ontmoeten we Asperen. Die ploeg zit ook in een goede fase en heeft tegen ons niets te verliezen.”

Harry Biemans en Altena. Het lijkt een aparte situatie. Het contract wordt, zoals onlangs bekend werd gemaakt, ongeacht de eindklassering aan het einde van het seizoen niet verlengd. “In principe was er bij beide partijen de intentie om door te gaan, maar na een tweede gesprek kwam het er toch niet van. Het absolute gevoel was er niet en dan moet je als volwassen mensen daarmee omgaan. We hebben tegen elkaar gezegd er alles aan te doen om het seizoen goed af te sluiten.”

Hij vervolgt: “Het is aan de ene kant best jammer. Het gevoel dat je nog niet klaar bent met de groep is er. Ik zie nog veel rek in de groep. Dit seizoen is er veel vooruitgang geboekt. Het spel is beter, de mentaliteit ook, kortom we zijn sterker geworden. De drive om met de jonge jongens door te gaan was er wel. Maar ja, zo gaat het nu eenmaal in de voetballerij.”

Enthousiast
Harry Biemans (38) staat bekend als een enthousiaste trainer die graag een team formeert naar de kwaliteit van de spelers. Hij heeft een leuk CV opgebouwd. Hij werkte in Engeland met de jeugd van Sunderland en Middlesbrough. Had ook jeugdteams bij Willem II en RBC Roosendaal onder zijn hoede en was hoofdtrainer van SV Den Hoorn, voordat de huidige docent aan het ROC Mondriaan in Delft aanmonsterde bij Altena.

“Ik wil als trainer wel de ruimte om op te bouwen. Ik ben langs de lijn niet zo’n schreeuwer. Ik ben meer bezig op een rustige manier de spelers in het veld te helpen en op die manier spelers stimuleren oplossingen te vinden.”

De inwoner van Raamsdonk onderstreept dat het einde dienstverband geen invloed heeft op zijn werkwijze en beleving. “Wij gaan lekker met elkaar om. Daar ben ik blij mee. Met tweede trainer Antoine Hoevenaren is het ook goed werken. Ik ben er ontzettend trots op dat we zo kunnen functioneren. Ik ga nog steeds met plezier naar Nieuwendijk.”

DESK
Na Altena wordt DESK in Kaatsheuvel de nieuwe uitdaging voor Harry Biemans. De eersteklasser staat momenteel op een degradatieplaats. “Trainer Ad van Seeters vecht met zijn team voor lijfsbehoud. Het is een hele jonge groep. Een mooie uitdaging. Ze willen hun jeugd ook meer de kans geven. En daar wil ik graag aan mee helpen.”

Maar eerst nog proberen de klus met Altena tot een goed einde te brengen. “We hebben nog helemaal niets. Geen periodetitel. Niets. Zaterdag tegen Asperen is belangrijk voor de derde periode. Laten we eerst maar naar deze zaterdag toe werken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 5 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 5 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 13 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 14 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 19 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 20 uur geleden