NOAD'32 wil goed resultaat tegen Sparta'30
NOAD'32 wil goed resultaat tegen Sparta'30 regio-voetbal.nl

NOAD'32 wil goed resultaat tegen Sparta'30

Nieuws 24 keer gelezen

WIJK EN AALBURG - Voor NOAD’32 wordt het langzaamaan benauwd. “We moeten snel driepunters gaan scoren”, zegt aanvoerder Mark Bouman. 

Voor NOAD’32 verloopt de voetbalaflevering 2014/2015 alles behalve lekker. De Wijk en Aalburgers strijden feitelijk tegen degradatie. Een enorme tegenvaller. Aanvoerder Mark Bouman vindt dat ook. 

“Als ik kijk naar de spelers die we hebben kan dit eigenlijk niet. We hebben kwaliteit genoeg om hoger te kunnen staan”, verwoordt de 27-jarige contractadministrateur bij leasemaatschappij De Lage Landen. 

De hoofdoorzaak dat het nog niet zo soepel loopt is voor de NOAD-aanvoerder heel duidelijk. “We hebben veel pech met blessures. En dat kunnen we vanwege de krappe selectie moeilijk opvangen. Als we elke week compleet zouden zijn geweest, hadden we hier nu niet gestaan”, klinkt het. Huidig trainer Kornee Sterrenburg, die aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach bezig is, is niet te benijden, vindt aanvoerder Bouman. “Kornee heeft de pech dat hij door al die blessures niet één keer met dezelfde elf heeft kunnen starten.” 

Onnodig puntenverlies
Mark Bouman haalt nog wat wedstrijden voor de geest waarbij onnodige punten werden verspeeld. “Zoals thuis tegen BVV en Willem II. We hadden absoluut niet hoeven te verliezen. Ook tegen Wilhelmina’26 (1-1, red.) hadden we er met wat geluk meer uit kunnen halen.” 

Mark Bouman werd ruim tien jaar geleden onder toenmalig trainer Jos Houweling in het eerste team geposteerd. “Dirk van der Wiel haalde me er vanuit de A-junioren bij en onder Jos ben ik een vaste waarde geworden”, kijkt de NOAD-aanvoerder terug in de tijd. Anno 2015 bekleedt Mark Bouman meestal de laatstemanpositie, maar hij staat ook nog al eens ‘achter op het middenveld’. “Het maakt me niet zoveel uit waar ik sta”, zegt de inmiddels tot sterkhouder uitgegroeide Wijk en Aalburger.

Sparta’30
Zaterdag wacht de roodbroeken de uitwedstrijd tegen Sparta’30. “Het wordt tijd dat we weer eens competitievoetbal spelen. De laatste wedstrijd was op 13 december thuis tegen Wilhelmina’26. Het is even geleden”, lacht Bouman.

“We hebben tussentijds gelukkig wel diverse oefenwedstrijden gespeeld. En er is goed getraind.” De trainingsfaciliteiten bij NOAD’32 zijn soms belabberd. Het trainingsveld is bij tijd en wijle een enorme modderpoel. “We hebben vaak moeten uitwijken naar het Soccer Home in Vlijmen en naar de sportschool van Dave de Vaan”, legt Mark Bouman uit. Hij en de spelers snakken naar het nieuwe semi-kunstgras van Desso waar 20 april een begin mee gemaakt wordt op sportpark Het Korenzand.

Er zullen snel punten gepakt moeten worden om niet te hoeven af dalen naar het laagste niveau van het zaterdagvoetbal, beseft Bouman. “Er zullen driepunters gescoord moeten worden willen we uit de buurt van de vierde klasse kunnen blijven. Ik moet er niet aan denken dat we naar de vierde klasse moeten degraderen. Ik ben er echter van overtuigd dat als we elke wedstrijd met honderd procent inzet spelen we daar niet voor hoeven te vrezen. Dan komt het absoluut goed”, toont Bouman optimisme.

Een schrale troost vooralsnog vindt Mark Bouman terug in de geschiedenis. “Vorig seizoen hadden we ook een slechte eerste seizoenshelft maar kwam het in de tweede seizoenhelft toch nog goed. Hopelijk kunnen we dit herhalen.”

Revanche
Of er komende zaterdag tegen Sparta’30 een revanche in zit voor de destijds tegen de Andelnaren met 1-4 verloren thuiswedstrijd? 
Volgens Mark Bouman wordt het een moeilijke klus. “We hebben nog twee spelers met een schorsing, twee spelers die geblesseerd zijn en broer Rik kan waarschijnlijk vanwege zijn werk ook niet present zijn. Dus opnieuw kunnen we stellen dat we verre van compleet zijn. Het zal dus niet meevallen.”

NOAD'32 wil goed resultaat tegen Sparta'30
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden