Powel gaat met KB voor de winst in Spakenburg
Powel gaat met KB voor de winst in Spakenburg regio-voetbal.nl

Powel gaat met KB voor de winst in Spakenburg

Nieuws 21 keer gelezen

WERKENDAM – Topklasser Kozakken Boys staat zaterdag voor een cruciale wedstrijd. Als de Werkendammers in Spakenburg winnen, slaan ze een gat van negen punten en stijgen de titelkansen met stip. “De grote druk ligt bij Spakenburg. Zij moeten winnen. Wij mogen zelfs gelijkspelen. Dat laatste zou voor ons ook een prima resultaat zijn”, kijkt Kozakken Boys-spits Berry Powel vooruit.

Berry Powel zorgde voor verbazing toen hij begin dit seizoen bij de Kozakken aanmeerde. Een spits met een geweldige staat van dienst. Als voetballer een wereldreiziger. Hij begon ooit bij AFC Quick 1890 en eindigde vorig seizoen bij toen nog eredivisionist Roda JC. Daar tussen in speelde hij voor Roda’46, FC Den Bosch, Millwall (Eng.), De Graafschap, FC Groningen, ADO Den Haag, Heracles en bij de Spaanse clubs Gimnastic de Tarragona, Huracan Valencia CF en Elche CF.

“Ik heb aardig wat clubs gehad. In ons land zelfs alle uithoeken gezien”, lacht de man die met FC Den Bosch en De Graafschap naar de eredivisie promoveerde. “Voetballen in Spanje was een prachtige periode. Een hoogtepunt was het kampioenschap met De Graafschap als topscorer”, laat Powel even wat de revue passeren. “Bij FC Den Bosch, daar het eigenlijk allemaal is begonnen en waar ik onder trainer Gert Kruys debuteerde, was ook een leuke periode.” Berry Powel maakte bij Den Bosch het winnende doelpunt tegen Veendam waardoor het promoveerde naar de eredivisie.

Gemoedelijk
En nu dus speelt Berry Powel aan de rand van de Biesbosch. Hij straalt uit dat hij goed in zijn vel zit en bij de Kozakken op zijn plaats is. “Ja, dit is een nieuw hoofdstuk. Kozakken Boys is een gemoedelijke club. Alles is goed geregeld. En qua resultaten gaat het goed. We hebben geen stof tot klagen. We staan er goed voor en het is een leuke groep. Ook voor volgend seizoen ziet de groep er goed uit. De meeste spelers blijven en er is daarnaast al versterking”, stelt Powel.

Of Kozakken Boys ook het eindstation in zijn carrière wordt, weet Berry Powel niet. “Geen idee hoe alles gaat lopen. In het voetbal is het moeilijk iets te plannen. Ik vind het voetballen nog hartstikke leuk. Ik bekijk het van jaar tot jaar. In ieder geval heb ik het contract met Kozakken Boys verlengd en speel ik volgend seizoen ook in Werkendam.”

De komst van Powel naar De Zwaaier oogstte verbazing, maar ook de verlenging van zijn contract. Volgens de geruchten waren er kapers op de kust. Maar Berry Powel, die in de toekomst zich in het marketingwereldje wil storten, houdt daar over zijn kaken op elkaar. “Dat is niet ter zake. Ik hou me aan de feiten en dat is dat ik volgend seizoen bij Kozakken Boys blijf.”

Uitdagingen
Kozakken Boys en Berry Powel. Een goed huwelijk. Powel voorziet met de Werkendammers nog mooie andere uitdagingen. “Volgend seizoen moeten we proberen bij de eerste zeven te eindigen. Dat is de eerste uitdaging. Vervolgens kijken hoe we dan in die tweede divisie voor de dag kunnen komen. Ook dat is weer een mooie uitdaging.”

Eerst dus zaterdag de topper tegen de blauwen. Het veld van Spakenburg ligt op tien minuten afstand van zijn woonadres. “Ik kan er desnoods op de fiets naar toe”, grijnst de huidige Boys-topscorer. De eerste wedstrijd onder tropische omstandigheden eindigde destijds in 3-3.

“Toen hebben de toeschouwers genoten. Het had ook 4-4 of 5-5 kunnen zijn.” Voor de 34-jarige Powel is het overigens duidelijk. “Ook wij gaan zaterdag voor de winst. Ik denk aan een kleine overwinning voor ons”, voorspelt de 34-jarige inwoner van Amersfoort.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30