Kozakken Boys contracteert Kay Tejan (Quick Boys)
Kozakken Boys contracteert Kay Tejan (Quick Boys) regio-voetbal.nl

Kozakken Boys contracteert Kay Tejan (Quick Boys)

Nieuws Spelerscarrousel 119 keer gelezen

WERKENDAM - Kozakken Boys heft Kay Tejan tot de zomer van 2021 vastgelegd. De linksbenige aanvaller komt komend seizoen over van derdedivisionist Quick Boys.

Tejan doorliep de jeugdopleiding van DWS in zijn geboorteplaats Amsterdam, waar hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal maakte. Via AFC kwam de aanvaller in 2016 terecht bij FC Volendam, waar hij vooral zijn opwachting maakte in het beloftenteam. Afgelopen zomer verruilde de linkspoot het ene vissersdorp voor het andere, toen Quick Boys hem binnenhaalde. In Katwijk groeide hij in een half seizoen uit tot blikvanger en clubtopscorer.

“Kay is een buitenspeler met veel snelheid en diepgang, iets dat we momenteel een beetje missen”, omschrijft technisch directeur Kees Spaan de nieuwe aanwinst. “Ook heeft hij scorend vermogen, ik geloof dat hij er dit seizoen al een stuk of twaalf in heeft liggen. Ik ben blij dat hij uiteindelijk voor ons heeft gekozen, want het is een goede speler.”

Rust en zekerheid
Tejan is de zesde speler die na de zomer nog zeker twee seizoenen onder contract staat in Werkendam. Spaan: “We proberen steeds meer jongens voor meer seizoenen vast te leggen. Het kan een risico zijn, want je weet nooit hoe het loopt. Aan de andere kant zorgt het voor meer zekerheid en rust binnen een team. Op deze manier proberen we te voorkomen dat we aan het begin van het seizoen steeds een nieuw elftal moeten bouwen.”

Het zijn drukke tijden voor de technische commissie. “We gaan ons best doen om nog een verdediger en een aanvaller aan het team van volgend jaar toe te voegen. Dan is de selectie zo goed als rond”, besluit Spaan.

Selectie Kozakken Boys 2019/2020: Nils den Hartog, Quentin Jakoba, Jeffrey Rijsdijk, Leon Bot, Mats van Huijgevoort, Charlton Vicento, Aschwin Bakema, Sander Heesakkers, Mark Veenhoven, Johnny Lommers, Robert Mutzers, Jeffrey Van Nuland (2021), Sven van Ingen (2021), Richard Arends (2021), Don Bolsius (2021), Nando Wormgoor (2021), Bassou Boulghalgh (2021) en Kay Tejan (2021).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden