DSTEritrea in slotfase langs SteDoCo

Nieuws 22 keer gelezen

GORINCHEM - De Eritrese formatie van trainer Robertino Lotto boekte dinsdagavond, op het veld van SVW in Gorinchem, een knappe 4-3 zege op hoofdklasser SteDoCo.

DST Eritrea kwam flitsend uit de startblokken. In de 7e minuut besloot Charles een solo met een doeltreffend schot, 1-0. Al in de 10e minuut verdubbelde de thuisploeg de marge via een bekeken schuiver van Madani, 2-0. In plaats van door te drukken nam men gas terug, waardoor het overrompelde SteDoCo zich terug in de wedstrijd kon knokken. Slordig uitverdedigen leverde de aansluitingstreffer op voor SteDoCo. Pascal van Delden was de doelpuntenmaker.

Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij diverse kansen niet werden verzilverd. In de 43e minuut mocht Roel de Kruijk aanleggen vanaf elf meter, na een terecht gegeven strafschop, 2-2. In de 45e minuut kreeg Charles nog een enorme kans, maar oog in oog met de keeper faalde hij.

Hectisch
Na rust zette SteDoCo een fase veel druk naar voren, wat de ploeg een serie hoekschoppen opleverde, die wel gevaar stichtten, maar geen doelpunt opleverden. In de 59e minuut was het raak aan de overzijde van het veld, toen een vrije trap van Hermon zodanig van richting werd veranderd, dat de Hoornaarse doelman kansloos was, 3-2. Na wederom wat kansen over en weer, was het SteDoCo dat in de 73e minuut de gelijkmaker kon noteren. Pascal van Delden scoorde zijn tweede goal van de avond, 3-3.

De slotfase was volledig voor DST Eritrea, dat deze thuiswedstrijd absoluut wilde winnen en dat ook uitstraalde op het veld. In de 85e minuut leverde een hectische scrimmage voor het doel van SteDoCo nog geen doelpunt op, maar een minuut later was het toch raak, toen de Hoornaarse defensie de bal zomaar inleverde bij Kulis, die de bal oppikte, de doelman omspeelde en het winnende doelpunt kon maken, 4-3.

En zo waren er maar liefst zeven doelpunten te zien op sportpark Molenburg, de thuisbasis van SVW en DST Eritrea. Complimenten voor Stedoco dat prima speelde en zeer sportief tegenspel bood.

DST Eritrea speelt op 17 december de volgende wedstrijd tegen Het Andere Oranje. Aftrap in Maartensdijk is om 20.00 uur.