CFM/Transito weer met beide benen op de grond

Algemeen 2 keer gelezen

BERKEL-ENSCHOT - Na vijf overwinningen op rij staat CFM/Transito weer met beide benen op de grond. Van runner-up Be'79 werd met 7-1 verloren.

De gastheren begeonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen op een verdiende 2-0 voorsprong. Hierna namen de Werkendammers het initiatief over zonder dat dit tot echte uitgespeelde kansen leidde. In de tweede helft kwam CFM/Transito in een vijftal minuten drie doelpunten verder achter. De drie doelpunten die hierna vielen waren slechts voor de statistieken.

Identiek
BE’79 begon sterk aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut wisten de ploeg uit Berkel-Enschot twee keer gevaarlijk te worden. Nadat eerst de keeper en de paal nog redding brachten voor CFM, was het na zes minuten raak. Een verkeerde inspeelpass leidde tot balverlies op he middenveld. BE pikte de bal op en schoot deze via een verdediger van CFM achter de kansloze Martijn Verhoeven.

De tweede tegengoal was identiek, wederom een verkeerde inspeelpass en wederom een afstandsschot die achter de keeper van CFM verdween. CFM herpakte zich hierna, zette de tegenstander onder druk maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Het laatste noemenswaardige feit voor de rust was het overtal van CFM wat niet uitgespeeld werd in de daarvoor bestemde tijd.

Afgetroefd
Na de rust was het CFM dat probeerde het initiatief naar zich toe te trekken. Wat leidde tot de enige tien minuten echt overwicht in de wedstrijd. Gerben Vos, Josbert Wemmenhove en Bart Jongejan zagen hun schoten echter in de handen van de keeper verdwijnen of via de paal en lat achter het doel belanden.

Na minuut 35 was het BE dat aanzette en CFM op alle fronten aftroefde. Dit leidde tot veel balverlies en messcherpe counters van de mannen uit Berkel-Enschot. De voorsprong voor de gastheren werd in een tijdsbestek van vijf minuten uitgebreid tot 5-0. Hierbij gingen de verdedigers van CFM zeker niet vrijuit. In de laatste vijf minuten ging alles goed bij BE, wat leidde tot nog twee treffers. CFM scoorde nog wel voor de statistieken.

Na vijf mooie overwinning is CFM/Transito weer even terug op aarde. BE ’79 speelde over de gehele wedstrijd gezien zaalvoetbal van het hoogste niveau. Een knappe prestatie van de titelkandidaat en een voorbeeld voor de ploeg uit Werkendam.

Maandag is er de kans om bij Prinsland de nare smaak weg te spoelen en mee te blijven doen met de top van de Topklasse C. Op vrijdag 12 december speelt CFM/Transito weer in sporthal De Crosser, dan tegen ZVV Eindhoven 2.