SVW klopt tweedeklasser Hardinxveld in oefenduel (2-1)

Nieuws 107 keer gelezen

GORINCHEM - In een bepaalde niet hoogstaande maar wel spannende en op en neer golvende wedstrijd trok SVW aan het langste eind in het boeiende oefenduel tegen streekgenoot Hardinxveld (2-1).

Beide ploegen wilden lekker vooruit voetballen vandaag en deden dat ook naar hartelust. Veel ging er mis, zo was opbouw van beide teams uitermate slordig, maar de intentie was er altijd om een voetballende oplossing voorwaarts te zoeken en dat leidde tot een vermakelijk duel. In de 11e minuut was het al raak voor de gasten, toen een voorzet vanaf rechts bij de eerste paal binnen werd getikt, 0-1.

Lang duurde de Hardinxveldse vreugde niet, want twee minuten later al passte Johnny Wijnbelt de bal met veel gevoel op Rida Assaban, die de bal beheerst binnen schoot, 1-1. Vlak voor rust was er een opstootje met wat duwen en trekken, waardoor de arbiter aan de twee kemphanen een tijdstraf uitdeelde. Met tien tegen tien werd er niet meer gescoord in de eerste helft.

Veel wissels
Na rust, en met beide teams weer compleet, was het SVW dat bijna vanaf de aftrap in de aanval ging. Masoed Bidar stuurde Johnny Wijnbelt de diepte in en Wijnbelt was de winnaar in het één tegen één duel met de Hardinxveldse keeper, 2-1. Ondanks veel gewissel door beide trainers, bleef SVW de bovenliggende partij, die ook de beste kansen kreeg. Nacer el Mousati zag een schot van dichtbij op het laatste moment geblokt worden en en even later krulde Nassim Kadi Wahabi de bal net naast het doel.

De streepjes sleepten daarmee een verdiende 2-1 oefenzege in de wacht en kan met hernieuwd vertrouwen afreizen naar Herwijnen, waar volgende week om 14.30 uur afgetrapt zal worden voor het competitieduel Herovina - SVW.

SVW - Hardinxveld 2-1 (1-1)
11. 0-1
13. Rida Assaban 1-1
46. Johnny Wijnbelt 2-1

(verslag: Ronald Tukker, SVW)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 5 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 5 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 12 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 14 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 19 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 20 uur geleden