GRC 14 en GDC tegenover elkaar in kraker

Nieuws 4 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Er staat de voetballiefhebbers een interessante zaterdag te wachten. In Giessen gaat alles op de schop voor de streekderby tussen GRC 14 en GDC.

De thuisclub in Giessen moet de bezoekers uit Eethen van zich af zien te houden op de ranglijst. Het gaat immers tussen de nummer drie en de nummer vier. Klein voordeel is dat GDC al vier wedstrijden ongeslagen is. Anderzijds heeft GRC 14 wat goed te maken voor het verlies tegen Geinoord.

In de topklasse moet Kozakken Boys de vlek op het blazoen van de verliespartij bij GVVV zaterdag wegwerken op de Zwaaier tegen Ajax.

Spannend
Spannend wordt het in de hoofdklasse ook bij Achilles Veen tegen SDC Putten. Is Achilles Veen in staat om nu de opwaartse lijn te vinden is de vraag zaterdag op de Hanen Weide. Bij winst komt de ploeg van trainer Van Bijsterveld bovendien langszij op de ranglijst bij de bezoekers. Bij verlies moeten de gastheren in Veen echter nadrukkelijk naar beneden gaan kijken.

In de eerste klasse A speelt Almkerk een wedstrijd om de punten binnen te halen. Dat moet dan gebeuren tegen Roda’46.

Doorpakken
In de derde klasse C moet Sleeuwijk eens doorpakken. Het is aanhaken bij de koplopers of afhaken. Dus gewoon er op en er over bij het opkomende Groot Ammers. Hetzelfde geldt voor Altena dat spierballen moet laten zien en er vol op moet bij koploper SC Everstein.

In de derde klasse D zal Wilhelmina’26 het vervelende gevoel van de wedstrijd tegen BVV van zich af willen spoelen. Dat zal dan moeten gebeuren op de Ebbe tegen SSC’55. Woudrichem zal het lastig krijgen bij Willem 11 en voor NOAD’32 geldt hetzelfde bij Barca. Sparta’30 moet BVV maar eens een lesje leren.

Zondag
Op zondag zal er weinig te halen zijn voor de regioclubs. Dussense Boys neemt het op tegen SSW en Be Ready tegen DVVC. Voor HHC’09 telt tegen het eveneens laag geplaatste Maliskamp eigenlijk alleen de winst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden