Roda Boys de gelukkigste, De Zwerver degradeert

Nieuws 41 keer gelezen

AALST – Roda Boys heeft zich zaterdag in een meeslepend duel langs eersteklasser De Zwerver geworsteld.

Het duel op De Maaskant eindigde in 1-1, dezelfde uitslag als een week eerder in Kinderdijk, maar Roda Boys’ vizier vanaf de strafschopstip stond scherper. Jeffrey van der Loo wierp zich tweemaal in de baan van een Kinderdijkse penalty. Roda Boys wacht nu een dubbel duel tegen Tricht waarvan de winnaar promoveert naar de eerste klasse. De Zwerver degradeert na vijf seizoenen uit de eerste klasse.

Ontlading
De ontlading in Aalst over het bereiken van de finale was groot. De thuisploeg opende sterk met uitstekende schietkansen voor Frans den Steenhoven en Ozcan Ozkaya, maar de Kinderdijkse sluitpost lag in de weg. Na een acceptabel openingskwartier zakte Roda Boys tot aan de rust dramatisch ver terug. Het op de counter loerende De Zwerver dook nauwelijks voor het doel van Van der Loo op.

Roda Boys miste twee sterkhouders. De schorsing van centrale verdediger Erwin van Iersel was bekend, maar bij dit gemis voegde zich vlak voor het weekend Tobi Tan, die last ondervond van zijn knie als gevolg van een botsing vorige week met een speler van De Zwerver. De afwezigheid van de beweeglijke Tan was merkbaar. Daar kwam bij dat de tegen een vormcrisis vechtende Frans van den Steenhoven opnieuw met de ziel onder zijn arm liep en Ozkaya onder de voet werd gelopen.

Gouden wissel
Uitgerekend nadat interim-trainers Arjen Borsje en Karel Bauman de aanvaller tot misprijzen van hemzelf na zeventig minuten uit zijn lijden verlosten, scoorde diens invaller de openingstreffer. De 20-jarige Arjan van der Linden werd aan de rechterkant van het strafschopgebied in de voeten aangespeeld en liet keeper Daniel Borsje met een diagonaal schot in de verre hoek kansloos: 1-0.

Tien minuten voor tijd, De Zwerver had nog nauwelijks een fatsoenlijke mogelijkheid uit de hoge hoed getoverd, knalde Sjoerd Boons een paar meter voor het doel hoog over. Die misser kwam Roda Boys duur te staan toen een paar minuten later aan de andere kant Jesper van den Adel een pasklare voorzet van Wilmar Hanst feilloos achter Van der Loo knikte (1-1).

Knikkende knieën
Pas de late gelijkmaker leek voor het defensief ingestelde De Zwerver het startsein om alle Egyptische plagen over de thuisploeg uit te storten. Met knikkende knieën bereikte Roda Boys het eindsignaal, waarna ook in de verlenging de betere mogelijkheden voor de gasten uit Kinderdijk waren.

Matthijs Vermaat maakte het meeste aanspraak op een goal, maar het indrukwekkende venijn dat hij in een vrije trap legde was onvoldoende om de naar de hoek gestrekte Van der Loo over de knie te krijgen.

Roda Boys mag ook laatste man Hans de Jong een bedankkaartje sturen. De verdediger redde enkele slippertjes van de verder prima spelende linksback Angelo Stoove en de jonge Rik van Leeuwen die in de eerste helft in opbouwend opzicht een onthutsend slechte partij afleverde. Het moet gezegd dat Van Leeuwen zich in de tweede helft knap herstelde en gedurfd de achterlijn opzocht.

In de ogen
Man of the match Van der Loo speelde de wedstrijd met een gekneusde rib en rug. “Ik heb dit seizoen al twee keer eerder een penalty gepakt. Vandaag heb ik de spelers van De Zwerver goed in de ogen gekeken. En het is belangrijk om te kijken hoe ze staan, dan kun je soms voorspellen in welke richting ze schieten.”

Trainer Karel Bauman liet zich wederom niet onbetuigd op de Roda-bank. “Ik ben een kritische trainer, ja. Grote delen van de wedstrijd waren ook gewoon puur slecht en dan zie je dat we na een aardig begin toch weer met z’n allen terugzakken, dezelfde fout die we altijd maken. Maar ik heb vandaag en vorige week op de training een ploeg gezien die wil winnen. Tricht wordt geen makkelijke wedstrijd. Dat is een frisse ploeg die heel onbevangen kan spelen omdat ze niks te winnen of te verliezen hebben. Zij mógen promoveren, hier moéten we; een club grijpt niet voor niets vijf duels voor het einde in met het ontslag van een trainer. Aalle spelers van Roda Boys moeten daar volgende week goed van doordrongen zijn.”

Trainer Richard Mank van De Zwerver was niet tot commentaar bereid.

André van der Vlerk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 12 minuten geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden
Logo
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 19 uur geleden
Afbeelding
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 21 uur geleden
Logo
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00