SVW piekt en kraakt, maar wel naar finaleronde

Nieuws 10 keer gelezen

DEN BOSCH - Na een matige vertoning van SVW tegen BVV mogen de streepjes zich gaan opmaken voor een allesbeslissend tweeluik tegen SC Amstelwijck. Vanzelf ging het echter niet in Den Bosch, waar SVW piepte en kraakte, maar uiteindelijk via een late goal van Sander Romijn de finaleplaats in de wacht wist te slepen.

Net als vorige week in Gorinchem vielen er ook deze keer twee vroege goals. Al in de 12e minuut brak de thuisclub de wedstrijd open. Een sterke actie op links van de watervlugge Jounesse Bouchti werd door Wouter Jetses op onreglementaire wijze gestopt, waardoor de zeer matig acterende arbiter Dimitri de Gans niets anders kon dan naar de stip te wijzen. De strafschop werd beheerst binnen geschoten door Francis van Esch, 1-0.

Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Na een scrimmage, waarbij de bal via de lat en een hand van een BVV-speler voor de voeten van Hassib Amanzada belandde, was het diezelfde Amanzada die de trekker overhaalde, 1-1.

In het laatste kwartier voor rust stond SVW zwaar onder druk. Joep van der Heijden schoot vanaf randje zestien de bal binnen, 2-1. Na deze goal was de beer los en rook BVV bloed. SVW overleefde met kunst- en vliegwerk deze fase en wist met de kleine achterstand de rust te halen.

Rommelig
Na de kantwisseling hadden de streepjes wat omzettingen gedaan binnen het team. Wat volgde was een rommelige en nerveuze tweede helft, waarin BVV na een klein uur de voorsprong uitbreidde. De bal kwam op rechts bij Jounesse Bouchti, die zijn inzet met enig fortuin tergend langzaam en via de binnenkant paal zag binnen rollen, 3-1.

Daarna begon de pijp bij de thuisclub toch wel wat leeg te raken en kon SVW diep in blessuretijd via een goal van invaller Sander Romijn alsnog opgelucht ademhalen. De 38-jarige aanvaller koos goed positie, speelde na het ontvangen van de bal verdediger Ivo Mulders uit en schoot beheerst raak, 3-2.

BVV – SVW 3-2 (2-1)
12. Francis van Esch (strafschop) 1-0
17. Hassib Amanzada 1-1
38. Joep van der Heijden 2-1
58. Jounesse Bouchti 3-1
90.+4 Sander Romijn 3-2

Verslag: Ronald Tukker - SVW