Matig Jogadores CF tempert Eindhovense storm

Nieuws 25 keer gelezen

GORINCHEM - Jogadores CF heeft in een zeer matige wedstrijd met 5-2 gewonnen van CFE/VDL A1. De Gorcummers lopen daarmee weer uit op de directe concurrenten, die allemaal punten verspeelden.

De wedstrijd in Eindhoven werd gemakkelijk met 1-8 gewonnen, maar dat het op Valentijnsdag helemaal niet makkelijk werd, werd snel duidelijk. De start van de wedstrijd was er een in de categorie ‘onthutsend’ aan Gorcumse kant. De Eindhovenaren denderde als een krachtige voorjaarsstorm over Jogadores CF heen en binnen vier minuten stond er al een 0-2 op het scorebord.

Na het ijzersterke begin van de uitploeg nam de storm een beetje in kracht af. Jogadores CF kwam ook aan aanvallen toe en kwam zelfs bijzonder dichtbij de aansluitingstreffer toen Remie Schuurman tot twee keer toe op de keeper stuitte en vervolgens ook de paal in de weg stond. Het was het punt dat het wedstrijdbeeld langzamerhand kantelde en de thuisploeg op jacht ging naar de 1-2. En die kwam er ook. Na lang aandringen, was het Sjors Hendriks die een gekraakt schot van Remie in wist te tikken en voor de ruststand zorgde.

Benauwd
Jogadores CF was in de tweede helft in een strijd verwikkeld met de klok die voor een steeds benauwder gevoel zorgde naarmate de tijd vorderde. Dat benauwde gevoel werd iets verlicht door de gelijkmaker van Remie. De Eindhovense keeper ging niet geheel vrijuit, maar dat was wel het laatste waar de thuisploeg zich zorgen over maakte.

Ondanks de gelijkmaker deelde CFE/VDL hier en daar speldenprikjes uit. Dat deed ook Jogadores CF, maar de 3-2 bleef lange tijd uit. In Eindhovens opzicht niet lang genoeg. Waar het billenknijpen was begonnen voor Jogadores CF was het Sjors die voorop in de strijd ging en vijf minuten voor tijd een onderschepte bal panklaar neerlegde voor Remie. Het was dan ook een koud kunstje om de bevrijdende 3-2 op het scorebord te schieten.

Solo
Dat het daadwerkelijk een bevrijdende goal was, was te merken in de resterende vier minuten. Jogadores CF kon ineens weer voetballen en liep nog vrij makkelijk uit naar 5-2 door doelpunten van Sjors Hendriks en een hele fraaie van Jeffrey Scheffers die vanaf eigen helft door de verdediging soleerde. Daardoor winnen de mannen van Jogadores CF de wedstrijd op karakter, maar dat het voetbal een stuk beter moet, mag gezegd worden.