Nieuw bestuur voor Dussense Boys

Nieuws 10 keer gelezen

DUSSEN - Tijdens de ledenvergadering van Dussense Boys werd een compleet nieuw bestuur gekozen. De ruim 70 opgekomen leden stemden unaniem voor de nieuwe bestuursformatie, die per 1 juli 2014 formeel aantreedt.

De tussenliggende periode zal worden aangewend als inwerkperiode en ten behoeve van een soepele overdracht van de taken en verantwoordelijkheden. Bert Wijnands volgt clubicoon Kees Bouman op als voorzitter en John Verhoeven neemt de taak van Jan de Wit over als secretaris. Penningmeester en de opvolger van Ton Lensvelt wordt Jurgen van Hoorn. De overige nieuwe bestuursleden zijn Ron Leenhouts, Joseph Reijnaars, Erik Ribbers en Ron Schalken.

Voorzitter Kees Bouman is content dat de opvolgers bekend zijn, die het stokje gaan overnemen. Bouman is zelf bijna 65 jaar en zit al 42 jaar in het bestuur, waarvan 29 jaar als voorzitter. Jan de Wit is ook al 37 jaar actief als secretaris en Ton Lensvelt vervult het penningmeesterschap al 16 jaar.

Content
“Ja, natuurlijk ben ik content”, aldus voorzitter Kees Bouman. Anderhalf jaar geleden op de algemene ledenvergadering deed Bouman al een dringend appèl op de leden dat de zittende bestuursleden op leeftijd waren en dat het tijd werd voor de opvolging. “Toen heb ik gezegd: Jullie kunnen wel wachten tot wij één voor één van de stoel af kukelen, maar daar is Dussense Boys niet mee gediend. Dus er zal iets moeten gebeuren.”

De tegenwerpingen, dat ze het allemaal zo druk hadden, accepteerde Bouman niet. “Er is een herstructureringscommissie in het leven geroepen. Die heeft een beleidsplan geschreven, waarna de boel in beweging is gekomen met een werkgroep. Mensen zijn benaderd om in het bestuur plaats te nemen. Zij brachten een groep van zeven mensen bij elkaar om er voor te gaan. Als bestuur maken wij het huidige seizoen nog af. Dat moet je zien als een inwerkperiode voor het nieuwe bestuur.”

Capabel
Bouman heeft er alle vertrouwen in. “We weten wat we hebben neergezet met de accommodatie, etc. We wilden dat onze erfenis in goede handen komt en dat is gelukt. Die zeven vormen een capabele club. Dus dat gaat helemaal goedkomen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op Schelluinen-Alblasserdam 9 uur geleden
Afbeelding
Doelman Beau Eversdijk maakt overstap naar Be Ready 9 uur geleden
Logo
• Tim van der Zee.
Nieuw-Lekkerland en DCV staan voor vier finales 16 uur geleden
Afbeelding
Hoe ziet het volgende seizoen eruit voor Ajax? ingezonden mededeling 17 uur geleden
Afbeelding
Vandalen houden huis in kleedkamers Spirit 30 apr, 09:18
Logo
• Anton van der Stelt.
Anton van der Stelt voor derde keer hoofdtrainer van Bergambacht: 'Zie deze uitdaging met vertrouwen tegemoet' 30 apr, 07:30