Sander Vink terug naar sv Meerkerk

Nieuws 133 keer gelezen

MEERKERK - Sander Vink keert met ingang van volgend seizoen terug op sportpark 't Hoog.

Na een aantal seizoenen bij SteDoCo en dit seizoen bij Sliedrecht gespeeld te hebben, vindt Vink -'na lang wikken en wegen'- de tijd rijp om terug te keren naar zijn roots, die bij sv Meerkerk liggen.

Zwaar
“Drie avonden trainen dan wel twee keer en een doordeweekse vriendschappelijke wedstrijd gaan mij opbreken”, aldus de 32-jarige Vink.

“Op dinsdagavond is het vaak om half zes verzamelen, voetballen in of zelfs ver achter Rotterdam en dan pas om een uur of half twaalf weer thuis. Dat is zwaar. Lichamelijk heb ik ook wat ongemakken. Niet met mijn schouder, maar af en toe een zere enkel of een opspelende hamstring. Ook de thuissituatie is een reden om een stapje terug te doen. We hebben twee kleine kinderen en mijn vrouw Mariska is laat thuis van haar werk. In overleg met haar heb ik gekozen om na vijf mooie seizoenen weer in mijn eigen dorp te gaan voetballen. Twee minuten op de fiets en ik sta op het voetbalveld. Na afloop kan ik dan ook langer blijven zitten.”

Doel bereikt
De verdedigende middenvelder kijkt tevreden terug op zijn keuze van destijds om sv Meerkerk te verlaten. “Het is uiteindelijk een verstandige keuze geweest. Ik heb mijn doel, voetballen op hoofdklasseniveau, bereikt. Voor mijn hele ontwikkeling was het ook goed. Voor nu, maar ook voor later pakt niemand mij deze ervaring af. Ik heb verschillende mensen ontmoet en ervaren hoe het is om onder bepaalde voorwaarden bij een voetbalvereniging te voetballen. Dat schept verplichtingen.”

Trainerscursus
Uitgevoetbald is de Meerkerker nog niet. “Ik wil nog twee of drie jaar spelen. Uiteraard heb ik met de nieuwe trainer Roger d’Hollosy gesproken, maar zonder zekerheden. Ik zal, net als de andere jongens, twee keer per week keihard moeten trainen en vervolgens wacht ik af waar hij mij nodig heeft."

"Pas over een paar jaar denk ik serieus aan een trainerscursus. Eerst een jeugdelftal, in de categorie D-pupillen tot A-junioren en later stap ik misschien over naar de senioren. Nu nog niet. In mijn ogen kun je niet èn zelf voetballen èn een jeugdteam trainen. Dat gaat altijd ten koste van elkaar”, aldus Vink, die op vrijwillige basis wel trainer is en blijft van zijn in sv Meerkerk F3 spelende zoontje Sem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 7 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 9 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 14 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 15 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 15 uur geleden
Logo
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 9 mei, 18:00