Nivo Sparta: terugkeer naar onderste regionen dreigt

Algemeen 172 keer gelezen

BOMMELERWAARD – Nivo Sparta staat zaterdag voor de loodzware opgave om de neerwaartse spiraal van de afgelopen twee weken te doorbreken. De Zaltbommelse eersteklasser gaat in Soest op bezoek bij medekoploper VVZ’49.

Met één punt uit de laatste drie duels zijn de papieren van de formatie van Roland Schuermans niet gunstig. Toch heeft Nivo Sparta ervaring met het afwisselen van zwakke periodes met sterkere. Aan het begin van de competitie stond de degradant van vorig jaar enige tijd voorlaatste, waarna het zich in vijf duels op rij opwerkte naar de middenmoot. Bij verlies in Soest kan de eersteklasser terugvallen van de huidige negende naar de elfde plek.

De omstandigheden waarin Nivo Sparta naar Soest afreist zijn niet optimaal. Woensdagavond ging de training niet door vanwege brand eerder bij het naburige transportbedrijf Van Rijnsbergen. Vanwege de rook en stankoverlast achtte de gemeente het niet raadzaam om te trainen.

Roda Boys en GVV’63
Aan de nek-aan-nekrace tussen de koplopers Roda Boys en Lienden wordt zaterdag een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Terwijl Lienden bij rodelantaarndrager SC Everstein op bezoek gaat, treft Roda Boys in Genderen angstgegner GDC. Eerder dit seizoen speelde Roda Boys op eigen veld ternauwerdood met 1-1 gelijk tegen GDC. De ploeg van  de vertrekkende trainer Frans Grondman is inmiddels wel afgezakt naar de elfde plaats.

Na afgelopen week te zijn ontsnapt tegen Everstein (3-2 zege na 0-2 achterstand) moet GVV’63 aan de bak in een nieuw zespuntenduel tegen Hardinxveld. Het elftal van John Laponder verlaat bij winst de directe degradatiezone.

Zuilichem
Bij Zuilichem rijst de vraag of de ploeg na de verrassende uitzege in december Woudrichem opnieuw in staat is tot een stunt. De roodzwarten reizen zaterdag af naar Wijk en Aalburg, waar nummer twee Wilhelmina’26 klaar staat om een flinke uit te delen. Zuilichem heeft de punten hard nodig: het bezet de derde plaats van onderen in de derde klasse D.

Kerkwijk en Well
De nummers vier en vijf in de vierde klasse D, respectievelijk Kerkwijk en Well, moeten in staat worden geacht om zaterdag drie punten aan hun totaal toe te voegen. Kerkwijk, dat vlak voor de kerst afhaakte voor de titelstrijd, gaat op bezoek bij hekkensluiter Olympia’60. Well ontvangt de nummer voorlaatst TSVV Merlijn.

Brakel is zaterdag vrij.

Zondagvoetbal
DSC moet zondag winnen om geen terrein prijs te geven op de topdrie in de derde klasse C. De Kerkdrielenaren gaan op bezoek bij middenmoter Wilhelmina. De voortekenen zijn gunstig: afgelopen najaar zetten DSC de opponent uit Den Bosch met speels gemak met 5-1 aan de kant.

Vierdeklasser Jan van Arckel krijgt de kans om revanche te nemen op de teleurstellende 1-0 nederlaag van afgelopen weekend tegen Rhelico. De Ammerzodenaren zijn nog steeds in de race voor de tweede plaats, maar moeten wel de punten pakken tegen het dit seizoen fletse BZS.

In dezelfde klasse spelen de Bommelerwaardse clubs Alem en Hurwenen wekelijks finales om aan het einde van dit seizoen te ontsnappen aan degradatie. Alem ontvangt de nummer vijf FC Engelen. Hurwenen gaat in Tiel bij nummer zeven RKTVC op jacht naar de eerste seizoenszege.

Vijfde klasse
In de kelder van het zondagvoetbal gaat veel aandacht uit naar het verrassend presterende RKVSC dat TGG mogelijk op de eerste seizoensnederlaag trakteert. De Velddrielenaren, jarenlang het lelijke eendje van de vijfde klasse, staan knap zevende met zestien punten achterstand op TGG dat koploper Teisterbanders in de nek hijgt.

De hoogst geklasseerde Bommelerwaardse ploeg in de vijfde klasse D, Hedel, gaat op bezoek bij middenmoter RKKSV. Rossum kan zijn borst natmaken met een thuiswedstrijd tegen Wadenoijen dat Teisterbanders uit het oog verliest, maar dat op papier nog lang niet uitgeschakeld is voor het kampioenschap.
Heerenwaarden steekt de Maas over voor een wedstrijd bij FC Drunen. Bij verlies van de bezoekers, en winst van Waalkanters thuis tegen Raptim, is Heerenwaaren de nieuwe hekkensluiter in de vijfde klasse D.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Nikki Baggerman steekt zijn duim op als hij de ambulance in gaat.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen wordt Tweede Pinksterdag uitgespeeld: 'We hebben als team wel een enorme knauw gehad' 2 uur geleden
Afbeelding
Lekvogels-doelman Nils van Bruggen kiest voor overstap naar Unitas O23 2 uur geleden
Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 10 uur geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 11 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 16 uur geleden
• Hardinxveld promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de tweede klasse, waarin het nu knokt voor lijfsbehoud.
Programma nacompetitie 2023-2024 om promotie en degradatie (zaterdagvoetbal, regioclubs) update 17 uur geleden