Besluit Beesd verrast Huib de Bruin

Nieuws 45 keer gelezen

BEESD – Het bestuur van Beesd maakte dinsdag bekend met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van Huib de Bruin. De trainer was verrast door dit besluit: “Het kwam als een donderslag bij heldere hemel.”

Huib de Bruin is het niet eens met de beslissing van het bestuur om afscheid van hem te nemen.

“Ik sta er nog steeds versteld van”, vertelt de oefenmeester. “Er zijn wat strubbelingen geweest, maar die zijn ook al weer een tijdje verdwenen. Alle vragen en kritiekpunten van het bestuur kon ik beantwoorden, maar ze hadden hun besluit genomen. Als de resultaten beter zouden zijn, zou die kritiek ook niet spelen.”

Inschattingsfout
Beesd-voorzitter Maarten van der Hulst snapt dat De Bruin het er niet mee eens is. “Hij kijkt anders tegen dingen aan dan wij. Dat mag, want hij is professional. Maar wij vonden dat hij het niet op de groep kon overbrengen.”

Van der Hulst weet dat hij een cliché gebruikt als hij zegt: “De chemie ontbrak. We zagen dat de motivatie steeds minder werd. Wij hebben als doel ons te handhaven in de derde klasse. Daarom moest er nu iets gebeuren.”

Opmerkelijk aan het snelle afscheid is dat De Bruin als trainer van het tweede elftal vorig jaar ook al aan de club verbonden was. En de club hem dus kende. “We hebben misschien een inschattingsfout gemaakt. Dat is ons wel te verwijten”, steekt Van der Hulst de hand ook in eigen boezem.

Opvolger
Beesd verwacht snel een opvolger van De Bruin te presenteren. Komende zondag neemt tweede elftaltrainer Carl Kroeze in de wedstrijd bij Boxtel de coaching van Beesd op zich.

Van der Hulst: “We zijn bezig met gesprekken en hopelijk komt dat zo snel mogelijk rond. De bedoeling is in ieder geval komende week een nieuwe trainer te presenteren.”

Of De Bruin nog verder gaat als trainer, weet hij nog niet. “Ik moet dit even laten bezinken, want dit is echt niet leuk. En als ik geen plezier meer heb in het voetbal, stop ik ermee. Voetbal zit echter in mijn bloed, dus misschien gaat het volgende week alweer kriebelen. Dan ga ik gewoon weer solliciteren.”

Maarten van Hoogevest

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Vijfde editie van de Altena Cup voor de jeugd op zaterdag 1 juni 2 minuten geleden
• Unitas en SV Meerkerk speelden eerder dit seizoen met 1-1 gelijk en strijden nu tegen degradatie.
Degradatiestress en (periode)titelkoorts: volop spanning voor clubs uit Vijfheerenlanden en West-Betuwe voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 1 uur geleden
• Peursum heeft de titelstrijd in 4E door een overwinning op De Put weer open gegooid.
Voor veel Alblasserwaardse clubs zijn de belangen groot op zaterdag 11 mei voorbeschouwing Alblasserwaard 6 uur geleden
Logo
• Jeroen de Groot: 'Ik ga nog wel even door'.
Jan van Arckel wordt richting kampioenschap in Helmond ondersteund door drie bussen met supporters: 'We reizen vol optimisme af' 19 uur geleden
Afbeelding
Thijmen de Haan (FC Dordrecht O21) keert terug naar Ameide 21 uur geleden
Logo
• Terry van der Waal
Nieuw-Lekkerlander Terry van der Waal treft nog één keer Papendrecht 9 mei, 08:00