Fusie Rossum/Hurwenen definitief een feit

Nieuws 24 keer gelezen

HURWENEN - Hoewel de fusie tussen de voetbalclubs uit Rossum en Hurwenen al officieus beklonken was, is woensdagavond daadwerkelijk de knoop doorgehakt. Tijdens de extra ledenvergadering stemde Hurwenen definitief in met de plannen voor de fusieclub. 

Het bestuur van de Hurwenense voetbalclub wil hiermee direct een signaal afgeven aan de gemeente. “We hebben zelf ingestemd met de fusie en nu hopen we dat de gemeente ook een handreiking richting ons doet”, aldus Hurwenen-voorzitter Karel Leeuwenhaag.

Volgens hem wordt het namelijk onmogelijk om de nieuwe club op de twee bestaande sportparken te laten voetballen. “Hurwenen hoopt dat er nu een nieuw sportpark komt, waar we een nieuwe start kunnen maken. De beide clubs stellen beide sportparken als bebouwbare land ter beschikking aan de gemeente, maar daar moet wat ons betreft wel iets tegenover staan.”

De clubs willen graag een nieuw en ruimer sportpark voor de zes seniorenteams, drie damesteams, veertien jeugdteams en één G-elftal die voor de fusieclub gaan voetballen.

Voor
Bij Rossum was de beslissing voor de fusie al eerder genomen. Woensdagavond was ook de overgrote meerderheid van de aanwezigen in Hurwenen vóór het plan. Volgens de statuten moest tweederde van hen instemmen met het voorstel. Met een overgrote meerderheid van 63 stemmen voor en twee tegen is de fusie nu ook door Hurwenen goedgekeurd.

Leeuwenhaag heeft zelf ook ingestemd met het plan en weet waarom de meerderheid zo groot was. “Tijdens de vergadering was een groot aantal jonge voetballers aanwezig en zij hebben allemaal al met Rossum samengespeeld. Onze jeugdafdeling is immers al zo’n 23 jaar samen met Rossum gegaan, dus het was juist voor de jeugd raar dat ze bij het eerste elftal ineens van de Rossumse medespelers werden gescheiden.”

Tegen
Bij de twee tegen-stemmers was het vooral de emotie die overheerste. Eén van hen was een oud-erelid van de club, de 84-jarige Jozef de Laat. Hij had duidelijk problemen met de fusie en liet dat blijken door een brief met argumenten op te lezen om tegen de fusie te stemmen. “Dat waren dan wel achterhaalde argumenten, maar zo merk je wel dat het lange tijd ondenkbaar is geweest dat beide clubs zouden fuseren”, aldus Leeuwenhaag.

Het besluit viel de voorzitter zelf uiteindelijk ook zwaar, maar desalniettemin staat hij optimistisch tegenover de fusie. “De fusieclub zal zo’n 500 á 550 leden tellen en daarmee hebben we sportief allicht meer te bieden dan wanneer we beide gescheiden door zouden gaan.”

Martin van Hemert

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden