CFM/Transito wint thuis ook van Brabantia

Nieuws 6 keer gelezen

WERKENDAM - CFM/Transito houdt aansluiting met de middenmoot dankzij een 4-2 overwinning op het Eindhovense Brabantia.

In de openingsfase van de wedstrijd speelden beide teams de bal snel rond, waardoor het tempo erg hoog lag. Na wat kansen over en weer kreeg CFM in de zevende minuut een gele kaart te verwerken, maar in de eerste aanval die volgde strafte Josbert Wemmenhove slap verdedigen af en kwam CFM op een 1-0 voorsprong.

Brabantia wist niet te profiteren van de overtalsituatie door sterk verdedigend werk van de Werkendammers. Met veel lopende mensen vond CFM steeds de vrije man, waardoor het veel in balbezit was en de wedstrijd domineerde. Brabantia wist maar weinig kansen te creeeren en kwam na een kwartier spelen met een man minder te staan. Ondanks enkele goede kansen wist ook CFM echter niet te profiteren van de overtalsituatie. Hierdoor gaf het Brabantia de kans om terug te komen in de wedstrijd.

Weer geel
Twee minuten voor rust kwamen de gasten langszij uit een goed ingestudeerde corner. Meteen hierna miste CFM een grote kans en kreeg Brabantia opnieuw een gele kaart. Via opnieuw Josbert Wemmenhove wist CFM nu wel te profiteren, waardoor het weer op voorsprong kwam. Op slag van rust bood Dennis Blom een niet te missen kans aan Curtis van Leeuwaarde na een geweldige uitworp van Niek Swagemakers. Deze tikte de 3-1 binnen en dit was ook de ruststand.

CFM startte de tweede helft minder scherp, maar wist in de openingsfase overeind te blijven. Na vijf minuten stond de verdediging weer goed, maar het waren de gasten die het spel bleven maken. CFM kwam goed weg toen Brabantia voor een leeg doel de paal raakte. Een kwartier voor tijd verloor Brabantia een speler na een vervelende blessure en maakte CFM vanuit het niets de 4-1. Met een strak schot over de vloer vond Erik Blokland de verre hoek.

Gefrustreerd
Hierna leek het alsof CFM wat meer controle kreeg over de wedstrijd, maar Brabantia vocht zich terug tot 4-2. De gasten vergooiden echter de mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd toen een gefrustreerde speler een rode kaart pakte. CFM kwam vijf minuten met een man meer te staan, maar de uitblinkende doelman van de gasten wist zijn doel schoon te houden. Met nog drie minuten op de klok werd het daardoor nog even spannend. CFM verdedigde met man en macht en sleepte de verdiende 4-2 overwinning over de streep.

Eens te meer bewijst CFM/Transito 1 dat het in eigen huis sterk en moeilijk te verslaan is. Volgende week woensdag gaat CFM/Transito 1 in Papendrecht op bezoek bij Eteha 1 dat puntloos onderaan staat in de Topklasse C. Om omhoog te kunnen blijven kijken zal deze uitwedstrijd gewonnen moeten worden.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas 11 december. SCR/’t Rijens VAT 1 komt dan om 22.00 uur naar sporthal De Crosser.